– Elitserien känns faktiskt mer svårtippad än någonsin och jag tror aldrig att vi haft så många lag som kan ses med en realistisk guldchans. Med den bakgrunden känns det förstås väldigt kul att vi kan bjuda våra prenumeranter på de här livesända matcherna, säger Peter Calén, reporter vid Öst Media som bevakar Piraterna på nära håll.

Speedwaypremiären är bara några veckor bort. Och nu är det klart att vi kommer att direktsända Piraternas hemmapremiär mot Smederna 7 maj. Det är startskottet på vår storsatsning på elitserien, som vi gör tillsammans med agenturen Spring Media, där våra prenumeranter kan se totalt 21 matcher gratis på mvt.se, corren.se, nt.se och folkbladet.se under grundserien.

– En fantastisk möjlighet för våra prenumeranter. Vi vet att speedwayfansen inte bara följer sitt eget lag och att då kunna erbjuda så många matcher känns oerhört bra, säger Peter Calén.

Piratfansen kan som sagt se fram emot åtta direktsända matcher, fyra av dem på bortaplan. Och det smäller direkt när Piraterna tar emot förra säsongens svenska mästare Smederna. I Piraterna finns ju numera två danskar som vann guld i fjol, Niels-Kristian Iversen och Mikkel Michelsen.

– Piraterna känns svårtippade i år, men känns kanske som ett mittenlag. Man förlitar sig mycket på att Niels-Kristian Iversen ska leverera när man dessutom utsett honom till lagkapten. Skulle han gå sönder och vara borta en längre tid känns laget inte lika slagkraftigt. Stora frågetecken för hemmaförarna Jonas och Daniel Davidsson som inte åkt i elitserien på riktigt på några säsonger.