Horsky kommer till en klubb som för bara två säsonger sedan spelade i SHL. Den gångna säsongen hamnade Blekingelaget i mitten av den allsvenska tabellen.

Vi har tagit tempen på KHK, där sportreportern Björn Skarpsvärd på BLT/Sydöstran, lotsat oss.

Hur är läget i Karlskrona HK idag?

– Det har varit lite på nedåtgående efter flera säsonger på väg uppåt. Efter säsongen i SHL, märks det att det inte är samma hajp kring laget. Publikintresset har svalnat. Ekonomin är ju inte heller så bra.

Skarpsvärd säger samtidigt att Karlskrona har en bra ungdomsverksamhet, där alla de äldsta ungdomslagen ligger på den högsta nivån.

– Jag tycker att det finns bra möjligheter här, inte minst med vår moderna hall.

Hur ser truppen ut nu?

– Stommen är ändå kvar, men det krävs nog att det kommer in spets i truppen. Det har värvats en del från division ett, bland annat då backen Ludvig Jardeskog från Vimmerby. Ekonomin tillåter inte alltför vidlyftiga värvningar, utan man hoppas att de som kommer in från lägre nivå lyckas ta ett steg till i sin utveckling.

Vilka spelare är extra viktiga i KHK?

– Niklas Johansson är en bärande spelare, precis som Viktor Liljegren. Han öste in mål. Klubben tror också mycket på Hannes Johansson, som kom in i laget mitt under den förra säsongen. Samtidigt är det otroligt synd att inte Marcus Paulsson fortsätter. Han hade hållit på den här nivån i ett par säsonger till.

Phil Horsky kommer att ersätta gamle storspelaren Ove Molin som tränare i Karlskrona HK.