I torsdags berättade vi att Michael Elmér var det hetaste spåret i VIBK:s tränarjakt. Under måndagskvällen, efter ett långt möte med styrelsen, föll alla bitar på plats.

– Jag har haft många roliga minnen i VIBK. Det känns som att komma hem, säger Michael Elmér.

Genom åren har han varit tränare i Västerviks IBK, Mariannelunds AIS, Vimmerby IBK, Westerviks IBK, IBK Vöikers och Vetlanda IB. En lång och framgångsrik karriär som sträcker sig över 25 år. Från division sex upp till Elitserien.

– Jag har varit i VIBK i två olika omgångar. Senast var 2008. Då var jag tränare, vice ordförande, sportchef och allt-i-allo. Därefter fortsatte jag träna Westervik innan det så småningom blev Vöikers och en kort sejour i Vetlanda.

Nu har du inte haft något uppdrag på cirka två år. Har du saknat innebandyn?

– Både ja och nej. Jag behövde det här brejket. Det har varit skönt att slippa tre träningar i veckan, tjatet om bingolotter och så vidare.

– Men jag har saknat matchpulsen. Det som driver mig som ledare är att köra ihop ett lag och se hur långt det kan räcka. Om man tillsammans kan spränga gränser.

"Lugn och ro"

Den senaste veckan har Michael Elmér haft kontakt med några av spelarna i VIBK.

– Jag har känt att de vill ha mig som tränare. Då har suget hos mig också triggats igång.

Kontraktet är skrivet på två år.

– Det ger lite lugn och ro. Det är svårt att sätta någon målsättning i det här läget, men tanken är att vi ska vara med och slåss på den övre halvan i division två. Nu förväntar jag mig att några av de tongivande spelarna förlänger sina kontrakt, säger Michael Elmér.