Mattias Lindén har själv spelat ishockey i IK Oskarshamn och hade också A-lagskontrakt som junior, men tvingades lägga ned karriären på grund av skador.

Han har därefter varit headcoach i U16 och J18, samt assisterande tränare i J20 under ett antal säsonger. De senaste åren har han inte haft något officiellt uppdrag då familjen vuxit, men har hoppat in med jämna mellanrum i olika lag i IK Oskarshamn.

– Det ska bli kul att komma tillbaka som tränare. Framför allt att få den här chansen, ska bli riktigt roligt. Det var aktuellt med Västervik för några år sedan, men då var tajmingen inte den bästa med min jobbsituation. Nu passar allt bättre, och jag är riktigt sugen på det här, säger Mattias Lindén.

Hur beskriver du dig som ledare?

– Verbal, tydlig, detaljfokuserad och lämnar ingenting åt slumpen. Är heller inte rädd att göra förändringar under match, säger Mattias Lindén.

Mattias Lindén kommer också att jobba med gymnasiets hockeyprofil inom Vimmerby Hockey.

Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson, om rekryteringen:

– Det är ett spännande namn som vi fått väldigt goda vitsord om, både från spelare och ledare inom IK Oskarshamn. Mattias har ett stort driv och brinner hårt för ishockey. Det är en lösning som vi känner oss väldigt nöjda med. Vi är överhuvudtaget mycket nöjda med det ledarteam vi har knutit kring A-laget, det är en stor trygghet vi har, säger Morgan Persson.