Klart: Det blir spel för Svalas damlag

IBK Svala kommer ha ett damlag i division två till den kommande innebandysäsongen. Det står klart efter att klubben efteranmält ett lag till seriespel. Men laget har för tillfället ingen tränare.

IBK Svala har efteranmält ett damlag till seriespel.

IBK Svala har efteranmält ett damlag till seriespel.

Foto: Ossian Mathiasson

Innebandy2019-09-18 11:20

Det var länge osäkert om IBK Svala skulle ha ett damlag i seriespel till den stundande innebandysäsongen. Men efter mycket om och men har nu klubben efteranmält ett damlag till seriespel. Laget kommer att hålla till i division två.
– Vi var först oroliga att vi inte skulle få ihop lag och vågade inte riktigt anmäla ett lag. Sedan hade vi ett möte med tjejerna och beslutade oss för att gå vidare och anmäla, säger Eva Pettersson, ordförande i IBK Svala.

Laget kommer som tidigare nämnt att spela i division två, men det finns fortfarande några frågetecken att räta ut.
– Det är några spelare vi väntar på från fotbollen som kommer ansluta snart. Men tjejerna är igång och tränar lite smått nu, säger Pettersson.
Vem kommer att vara tränare?
– Det vet vi inte exakt nu. Det är just det som är problemet, att vi inte har någon tränare. Men vi letar febrilt och vi hoppas kunna hitta en lösning snart.

IBK Svala premiärspelar redan den 6:e oktober och ställs då mot FBC Karlskrona B i Mörlunda Sporthall. Det blir ett ungt Svala-lag som kommer att ställas på planen.
– Vi tappar några spelare sedan förra året på grund av flytt. En ska få barn också. Vi får inte in några helt nya spelare utan det blir mer nygamla spelare som inte varit med så jättemycket tidigare. Det blir ett ungt lag, men samtidigt så är väl de flesta damlag unga i alla sporter, avslutar Pettersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!