Hultsfreds HF kommer ha ett seniorlag den kommande handbollssäsongen och laget kommer att spela i division tre.
– Vi har fått ihop spelare och det blir en säsong med lärande och där vi har kul, säger Jesper Rüdiger, som tidigare spelat som målvakt i HHF. 

För Jesper Rüdigers del blir det inget handbollsspel. Han kommer istället att vara tränare för laget, tillsammans med Sasa Omrcen och Adam Sundqvist.
– Jag känner inte att det är på målvaktssidan vi står och faller och jag var sugen och inställd på division två. Nu har jag tappat suget men vill vara med som ledare, säger Rüdiger och fortsätter:
– Sasa, Adam och jag kommer väl ha ett ganska delat ansvar men det är inget som är bestämt i nuläget. "Bosse" (Bo Sundqvist) kanske kommer in och hjälper till. Jag tror inte att han kan hålla sig borta från det och då får vi ännu mer rutin.

HHF har fått in några nygamla spelare i laget, bland annat Henrik Böris, Adrian Söderpalm och Christopher ”Knabbis” Karlsson. Samtidigt finns det unga spelare som också kommer att hjälpa klubben.
– Böris var med lite förra året men har nu gett grönt ljus till att vara med från start. Adam (Sundqvist) har också sagt att han kommer spela samtidigt som han är ledare, säger Rüdiger.

Artikelbild

| Ivan Pilipovic lämnar HHF för spel i seriekonkurrenten Vetlanda.

Man har dock tappat sin stora stjärna Robin Löfstedt till Vetlanda i division tre och nu står det även klart att viktige Ivan Pilipovic också lämnar HHF för Vetlanda.

HHF ställs mot Vetlanda direkt i premiären av division tre den 28:e september.
– Vetlanda är topptippade och kommer att bli svårslagna i år, säger Jesper Rüdiger.