Dackarna var guldtippat – Masarna som strykgäng. Det spelade ingen roll. När röken lagt sig på Avesta Motorstadion stod Dala-laget som segrare. Och det var aldrig något snack.

Varför gick det så här?

– Det är aldrig kul att förlora matcher. Nu gjorde vi det ordentligt till på köpet. Att vi inte kunde köra med fullt manskap hade förstås sin betydelse och sedan förlorar vi reservkampen rejält. Hade vi kört jämnt där, hade vi kunnat störa dem. Så blev det inte alls.

Sanningen är den att Joel Kling nollade och att Artur Czaja bara körde ihop två pinnar. På tok för svagt.

Masarna visade styrka direkt och skaffade sig poängövervikt omgående. Dackarna hade poängövervikt i endast ett (!) heat på hela matchen.

Att Dackarna saknade sina tre stjärnor, Greg Hancock, Maciej Janowski och Patryk Dudek, hade förstås stor betydelse för utgången. Samtidigt ska inte Målilla-laget förlora med så stora siffror.

– Jag tycker alltid det varit svårt här. Jag vet själv när jag körde. Det var inte ofta det gick bra, säger Peter Karlsson och fortsätter:

Artikelbild

| Besvikelse. Jacob Thorssell pustar ut efter ett heat. Dackarna föll stort mot Masarna.

– Det är en riktig hemmabana och det är bara att gratulera Masarna. De körde bra och var bättre än oss. Men det är klart att vi är riktigt besvikna.

Klart bäst i Dackarna var Oliver Berntzon. Vaclav Milik inledde starkt, men mattades.