Marie Karlsson har kört folkrace i 15 år. Hennes Volvo höll en imponerande hastighet runt banan i Gnagaredalen under hela fredagen.

– Målsättningen är att ta mig till final. Lyckas jag med det så är jag jättenöjd, sa Marie Karlsson efter hennes inledande heatseger i kvalet.

I tisdags tävlade Stefan Hörnander från Tjust MK med samma bil. Den gick som ett skott även då och tog Hörnander direkt till finalomgångarna på lördag med 5+7 poäng.

Det har krävts mycket mekande för att få Volvon i bra skick inför Semesterracet.

– Jag kör ganska många tävlingar annars, men den har stått klar en vecka innan. Nu får vi hoppas att den håller ihop för både mig och Stefan.

I Marie Karlssons andra heat för dagen blev det en tredjeplats. Det följde hon upp med en ny heatseger i den tredje omgången. Det räckte för att ta sig till B-final i damklassen.

Väl där fick resan dock ett abrupt slut för Karlsson. Efter att hon kört in i staketet var bilen inte längre körbar och hon fick kasta in handduken. Men trots det mycket sura slutet kunde Marie glädja sig över att hon blev bästa hemmaförare i damklassen.