Kaptenen: "Vi spelar för Vimmerby"

Jakob Karlsson var med och tog en imponerande seger borta mot Tranås med sitt Vimmerby Hockey under lördagen, bara timmar efter att huvudtränaren Peter Nordström lämnat sin post. "Vi spelar inte för Peter", säger Karlsson.

Jakob Karlsson, lagkapten i Vimmerby Hockey.

Jakob Karlsson, lagkapten i Vimmerby Hockey.

Foto: Ilkka Ranta

Ishockey2019-10-12 20:56

Vimmerby Hockeys lagkapten Jakob Karlsson ledde sitt lag till en derbytriumf mot Tranås. Både han och laget var medvetna om att en seger hade visat att det som hände tidigare under lördagen, nämligen att Peter Nordström avgick, inte påverkade dem särskilt mycket ute på isen.
– Jag kände innan matchen att vi inte hade de bästa förutsättningarna efter allt som hänt så det var viktigt att vi visade bra moral och behöll lugnet. Det är otroligt betydelsefullt att vi vinner den här matchen, säger Jakob Karlsson.

Det mest imponerande var sättet VH genomförde matchen på. Flera spelare visade kampvilja och alla var beredda att ta eller dela ut en smäll.
– Vi visar en otrolig moral. Jag är stolt över gruppen och att alla krigar på. Vi bröt inte ihop trots den tunga starten. Vi sa att vi skulle försöka ta en bragdseger och i pauserna var vi positiva hela tiden och försökte bara pusha varandra, säger lagkaptenen.

Han själv fick inte skriva in sig i målprotokollet men stod för en bra insats ändå.
– Jag var dålig i första perioden tycker jag men sen höjer jag mig och är bättre i den andra och tredje. Den andra är väl den bästa perioden sen i tredje kroknar jag lite och får fokusera mer på att spela smart. Men det kändes bra ändå.
Hur ser du som lagkapten på situationen med Peter Nordström?
– Det var väntat att något skulle hända i alla fall. Men vi sa bara att det inte fanns något att välja på, det är inte Peter som värvat oss hit utan det är Morgan (Persson, sportchef) och vi är anställda för Vimmerby Hockey. Vi spelar inte för Peter utan vi spelar för Vimmerby. Jag tycker att alla spelare tar ansvar och gör det bästa av det. 
Vad var det som inte fungerade med Peter?
– Främst att vi inte haft tillräckligt mycket fokus på grunderna och att vi haft för dåligt försvarsspel. Vi borde jobbat mer med det tidigare och jag tycker att kravbilden varit för låg ibland. Sedan har jag inga problem med Peter som person men jag tror att det var bra att vi kom fram med ett beslut så vi kan börja ladda om och köra på måndag igen. 
Vad har du försökt förmedla till laget?
– Jag försöker säga bra saker ibland men samtidigt leda ute på isen. Det är det viktigaste. Vi har många ledare i laget där inne så det sprider sig, avslutar Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!