Kalmartränaren: "Vi gör dem frustrerade"

Lenny Eriksson, tränare i Kalmar, tycker att hans lag gjorde en bra insats mot Vimmerby. "De har hemmapremiär och vill mycket, då blir det frustrerande att vi inte låter dem hålla pucken."

Kalmar gjorde en bra insats i Vimmerby Ishall och vann med 5-3.

Kalmar gjorde en bra insats i Vimmerby Ishall och vann med 5-3.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2019-09-19 06:00

Kalmar gick vinnande ur onsdagskvällens batalj mot Vimmerby. Resultatet skrevs till 3-5. 

 – Jag tycker att vi gör det bra med tanke på att det är nya uppställningar. Vi har tvingats ändra om en hel del i laget och det är ovana kedjor, men vi visar mental styrka och spelar bra, säger Lenny Eriksson. 

Kalmar startade matchen vassast. 

 – Vi är  aktiva från start och har mer puck än vad som är bekvämt för Vimmerby. Vi trycker ner dem och skapar lägen. Sedan kan det gå fort också. De gör två snabba mål i tredje perioden och plötsligt är det lika. Vi får in ett lite slumpartat mål. Kanske lite turligt, men sett över hela matchen tycker jag verkligen att vi förtjänade segern. 

Samtidigt som Kalmar var bra, gjorde de också Vimmerby dåliga. Hemmalaget hade svårt att få igång något spel.

 – Genom att vi spelar smart med pucken, inte tappar den och inte spelar bort den, blir de frustrerade. När man har hemmapremiär vill man visa så mycket. Då blir det jobbigt att inte få ha pucken i laget. Vi tvingar dem att kämpa så hårt för att vinna den varje gång. Då orkar de inte behålla den när de väl får den, säger Kalmartränaren. 

Kalmar har nu fått en fin start på serien, med två raka segrar inledningsvis. Lenny Eriksson: 

 – Det är klart att det är kul med en bra start. Samtidigt är det bara två matcher av en hel säsong. Serien är precis som enskilda matcher, att det kan vända riktigt fort. Vi kanske vinner två nu och sen förlorar tre raka. Men så klart är det skönt att starta så bra. Det är viktigt för självförtroendet. Starkt också att vinna borta trots att vi tvingades ändra om mycket i laget. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!