Inför matchen var Åhus storfavorit. Skånelaget, som anlände till Hultsfred i Kristianstads mästarbuss, ledde division två och var elva poäng före HHF i tabellen.

Av det märktes inte mycket.

Hultsfred var det bättre laget under i stort sett hela matchen. Tack vare en urstark defensiv tvingades gästerna ta avslut från dåliga lägen. Den första halvleken slutade 14–9.

Efter pausvilan fick Åhus bättre utdelning framåt. Men de var aldrig nära att utmana HHF – som nästan hela tiden ledde med fem–sex bollar. I slutet rann det iväg till tio måls differens.

– Försvarsspelet var jättebra. Det kändes faktiskt ganska lugnt hela matchen, säger tränaren Bosse Sundqvist.

Ni såg väldigt disciplinerade ut.

– Ja, spelarna följde matchplanen till punkt och pricka. Det var säsongens bästa insats, både spelmässigt och taktiskt. Vi hade knappt några tekniska fel. I det uppställda spelet hade inte Åhus mycket att sätta emot.

När lagen möttes i Skåne vann Åhus med hela 38–15. Nu var det alltså ombytta roller. HHF tog två viktiga poäng och närmade sig säker mark. Efter 13 spelade omgångar är det två poäng upp till H43 Lund ovanför det negativa kvalstrecket.

– Jag hoppas att den här insatsen kan ge ett lugn i laget som ligger kvar resten av vårsäsongen. När alla är med och vi spelar på topp är vi så här bra. Spelet kanske inte har fungerat fullt ut hittills, men det gjorde det nu. Förhoppningsvis är det proppen ur, säger Bosse Sundqvist.

Seger med tio mål mot seriens bästa lag. Trodde du att det var möjligt?

– Jag visste att vi kunde vinna. Men tio mål? Nej, det trodde jag inte.

Målen: Robin Löfstedt 6, Eric Schultz 6, Ivan Pilipovic 5, Sasa Omrcen 5, Christoffer Sundqvist 3, Albin Nilsson 3, Lukas Örnros 2, Andreas Torngren 1, Gustav Örnros 1.