Jardeskog: "Vi är jämnare som lag i år"

Tyringe hemma ikväll är nästa uppgift för Vimmerby Hockey i jakten på spel i Allettan. En lite speciell match för backen Ludvig Jardeskog.

Ludig Jardeskog möter moderklubben Tyringe i kväll.

Ludig Jardeskog möter moderklubben Tyringe i kväll.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2018-11-14 07:45

Vimmerby Hockeys försvarsrese Ludvig Jardeskog är motsatsen till Tyringes Tobias Fridh i kväll. Han har moderklubben i bortalagets omklädningsrum.

Jardeskog räknar med ett heltänt Tyringe som kommer till Vimmerby.

– De lär vara taggade till tusen. De fick stryk mot Nybro med 1-7 senast. Men vi lyckades vinna mot dem borta och nu ska vi försöka slå dem hemma, säger Ludvig Jardeskog inför kvällens match.

Ludvig Jardeskog lämnade Tyringe första gången efter nionde klass, när han flyttade till Malmö och hockeygymnasiet. Fyra år senare återvände han - innan det blev spel i Vimmerby Hockey inför förra säsongen. Familj och vänner finns dock fortfarande kvar i den nordskånska orten.

Jardeskog är en av de stabilarna backarna i Vimmerby Hockeys försvar, som har släppt in minst mål i serien så här långt. Och dessutom har hockey-Sveriges bästa box-play - med endast ett insläppt mål på 14 matcher.

– Det är väldigt bra. Men vi har också mycket bra scouting på motståndet i boxplay och powerplay. Plus att vi har forwards som täcker mycket skott. Då blir det bra, säger Ludvig Jardeskog.

Vimmerby Hockey leder den södra serien på 32 poäng, och har åtta poäng ned till allettanstrecket. Jardeskog ser skillnader den här säsongen. Både i det egna laget och i serien.

– Jag tycker att vi är jämnare som lag. Vi har ett tryggt och klarare grundspel. I år jobbar alla för varandra. Det är hela laget som gör det, säger han.

– Vi har skaffat oss ett bra försprång i en serie som jag tycker är mycket bättre och jämnare än förra året. Men vi får inte sväva iväg, och de andra lagen kommer att vara desperata. Vi måste matcha den desperationen, säger han vidare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!