I och med Janowskis och Klings påskrift har Dackarna gjort klart med fem komponenter i lagbygget inför 2019. Sedan tidigare är Patryk Dudek, Oliver Berntzon och Jacob Thorssell på plats i truppen för kommande säsong.

Maciej Janowski har tillhört Dackarna sedan säsongen 2016 och var lagkapten under säsongen 2018, där han också varit en stadig poängplockare. Till kommande säsong har Janowski ett ingångssnitt på 2,091 poäng. 2019 blir därmed Janowskis fjärde säsong i Målillaklubben.

– Janowski är mycket komplett som förare och axlar minst sagt rollen väl på en av toppositionerna i laget, säger Jon Lindberg i Dackarna i ett pressmeddelande.

Janowski som nu är 27 år kommer från Wroclaw i Polen. Som juniorförare tillhörde han de bästa förarna i världen och krönte det med JVM-guld 2011, säsongerna 2010 & 2012 blev det silvermedaljer.

I den polska Extraligan har han tillhört hemstadens lag under många år. Han har även spelat en viktig roll i landslaget under flera säsonger.

Fredagen blev en riktig jackpott för Dackarna. Några timmar efter det blev officiellt med Janowski - så stod det även klart att Joel Kling stannar i klubben.

Joel Kling började tävla för Dackarna när han var tolv år och blev svensk ungdomsmästare 2013 och 2018 stod han återigen som svensk mästare, denna gång i juniorklassen. Under året fick även köra två av de tre deltävlingar i årets JVM Final.

Nu lämnar han juniortiden bakom sig och 2019 blir första året som senior. Joel Kling får ett ingångssnitt på 0.862 till kommande säsong.

– Joel har gjort två riktigt bra säsonger i Dackarna sedan han återvände till klubben inför förra säsongen, säger Dackarnas Jon Lindberg.