Den kvicke yttermittfältaren, från Burton utanför Birmingham och med ett förflutet i både Linköping City och Sylvia, spelade från start när Åtvidabergs FF mötte allsvenska IFK Norrköpings U-lag i en regnig träningsmatch så här någon månad för seriestart. Ärkerivalerna spelade samtidigt i allsvenskan 2015, men sedan dess har klubbarna som bekant tagit helt olika vägar.

Ryan Binns gjorde en del bra, ÅFF gjorde en del bra – men föll ändå klart (0–2) mot östgötakollegan. Två mål inom loppet av ett par minuter efter dryga halvtimmen (Majkel Bakir och Pontus Almqvist) visade vägen till vinsten och IFK hade den effektivitet som ÅFF saknade.

– Jag tyckte att vi gjorde det bra och var värda mer. Vi gjorde det inte lätt för Norrköping och hade tillräckligt med lägen för att göra mål. Det går åt rätt håll och vi utvecklas hela tiden, sa Binns.

Själv har han tillbringat de senaste säsongerna i Husqvarna. Laget åkte ur division 1, men 23-åringen blir kvar i samma serie. Han startade i samtliga seriematcher under 2019, svarade för nio mål och utsågs av supportrarna till årets spelare.

Gott om energi, mycket spring i benen och stark i djupled.

Han visade det stundtals mot IFK och låg bakom en del konstruktivt framåt under de 70 minuter han spelade.

Men ingen riktig spets på honom heller.

Artikelbild

– Jag vill inte spela i division 2, Rickard (Johansson, tränaren) hörde av sig tidigt efter säsongen och vi hade ett bra snack. Jag tycker själv att jag har mognat och skaffat mig mer erfarenhet sedan tiden i Linköping, sa Ryan Binns.

Är du i Sverige för att stanna?

Artikelbild

– Det vet jag inte. Min flickvän vill nog gärna att jag stannar i alla fall. Haha. Jag tittade över vad det fanns för möjligheter i England, men det få bli en annan gång. Nu är jag glad över att vara här och det känns som jag är på rätt plats för min karriär.

Matchen?

Artikelbild

Tja, det var jämnt, ÅFF skapade lika mycket och bland andra Patrik Gustavsson, Dardan Mustafa och Khalid Abukar hade öppna lägen från nära håll. Nye brassen Ramiel Dias Farias fick hoppa som offensiv mittfältare med knappa kvarten kvar, men hann inte göra något större avtryck under den korta tiden.

Vi ber att få återkomma i ärendet.

Artikelbild

Mest negativt för ÅFF var att veteranmålvakten Henrik Gustavsson sträckte sig i baksidan av låret med första halvlekens sista spark och tvingades byta.

– Vi vet inte hur allvarligt än, sa Rickard Johansson, tränaren.