Zibanejads hattrick bakom Rangers-seger

Svenske Mika Zibanejad är i storform. New York Rangers-spelaren stod för ett hattrick i lagets 4–0-seger mot Tampa Bay Lightning i NHL. –Så länge vi vinner spelar det ingen roll hur, säger Zibanejad till NHL.com.

Mika Zibanejad stod för ett hattrick i Rangers första match i år.

Ishockey2022-01-02 21:32

De första två fullträffarna kom i första perioden och den tredje i andra perioden, efter att lagkamraten Ryan Strome utökat Rangersledningen till 3–0 före pausen.

Det var svenskens åttonde hattrick i NHL hittills – och det sjunde i Rangerströjan. Men Zibanejad säger att han var mest nöjd över att ha bidragit till segern.

"Puckarna hittar en"

– Det är alltid trevligt när den går in och det hjälper laget till seger, säger han till NHL.com och fortsätter:

– När man får det där momentumet, så verkar man bara ta rätt beslut om vart man åker och puckarna hittar en.

Rangers saknade forwardstjärnan Artemi Panarin, som enligt ligans covidregler inte tilläts spela.

– Han gör mål och får saker att hända i den offensiva zonen. När en kille som han saknas, så måste alla andra ge lite mer, säger Zibanejad.

Felfri i målet var Igor Sjestiorkin, som räddade 38 skott.

Även när lagen möttes för knappt två dagar sedan blev Zibanejad hjälte, efter att ha avgjort straffläggningen som då gav laget 4–3-segern mot Viktor Hedmans Tampa.

Landeskog målskytt

Lucas Raymonds Detroit fick under söndagskvällen se sig besegrade av Boston med 1–5. Svenske Oskar Steen i Boston noterades för en assist i matchen.

I Pittsburgh, där hemmalaget vann med 8–5 mot San Jose efter att ha öst in sex mål i första perioden, spelade Marcus Pettersson fram till två av målen – och på andra sidan isen lade även Erik Karlsson fram pucken till Jacob Middletons reducering i tredje.

Gabriel Landeskog och André Burakovsky i Colorado vann till sist rysaren mot svensktäta Anaheim (med Rickard Rakell, Hampus Lindholm, Jakob Silfverberg och Isac Lundeström i dagens trupp). Anaheim ledde inför sista perioden, men Colorado lyckades vända underläget till en 4–2-seger. Då var Landeskog framme och gjorde kvitteringsmålet för Colorado.