Zibanejad straffhjälte för Rangers

Mika Zibanejad avgjorde för New Yorks Rangers när laget ställdes mot Tampa Bay i NHL-ishockeyn. Svensken var tvungen att gå av isen efter att ha fått en puck i ansiktet – men kom tillbaka och blev matchhjälte.

Mika Zibanejad firar med lagkamraterna. Arkivbild.

Mika Zibanejad firar med lagkamraterna. Arkivbild.

Foto: Lynne Sladky/AP/TT

Ishockey2022-01-01 07:41

Mika Zibanejad var den ende som satte pucken i mål i straffläggningen. Han gjorde det dessutom efter en otäck händelse i slutet av den andra perioden, då han fick en puck i ansiktet när han gled in framför målet. Skottet var hårt och svensken togs direkt ut i omklädningsrummet, rapporterar SVT Sport.

Men 28-åringen repade sig och var tillbaka på isen till den tredje perioden. Rangers fick i den en 3–2-ledning, men Tampa Bay kämpade sig till en kvittering med knappt två minuter kvar och matchen gick till straffar.

Efter fem missar, bland annat av Tampas backstjärna Victor Hedman som var först ut, kunde Zibanejad till slut sätta pucken bakom Brian Elliot i Tampa-målet. Vinsten var efterlängtad då New York-laget förlorat fyra av sina fem senaste matcher.

Assist för Hedman

De regerande Stanley Cup-mästerna Tampa Bay går igenom en tyngre period och laget har haft flera spelare borta på grund av NHL:s covidregler. Bland annat spelar inte förstemålvakten Andrej Vasilevskij och i mål stod i stället den ringrostige andremålvakten Elliot, som också han har varit borta på grund av covidreglerna.

Victor Hedman fanns dock med på isen i hela 33 minuter, under vilka han fick med sig en assist.

– Vi vinner och förlorar som ett lag. Misstag händer under en match, säger Hedman efter matchen, rapporterar nhl.com.

Fler inställda matcher

Under nyårsaftonen blev det också klart att ytterligare nio NHL-matcher skjuts upp, varav fyra New York Islanders-matcher. Åtta av dem nio uppskjutna matcherna skulle ha spelats i Kanada, men stoppas på grund av publikrestriktioner efter tilltagande coronaoro.

Totalt har nu 90 av säsongens NHL-matcher skjutits upp på grund av covid-19.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!