VH reste sig i tredje – som vanligt: "Sliter kopiöst"

Spänning och dramatik. Det är Vimmerby Hockeys signum. Det blev ännu en rysare, och ännu ett avgörande via en stark tredjeperiod när VH gjorde vad som krävdes för att sätta sig i guldsits efter segern med 3–1 mot KRIF hemma. "Grabbarna sliter kopiöst där ute och är så värda den här framgången", sa VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Vimmerby Hockey jublar efter 3-1-målet mot KRIF hemma som betyder att laget har tagit sig direkt till semifinal av Hockeyettans slutspel för första gången.

Vimmerby Hockey jublar efter 3-1-målet mot KRIF hemma som betyder att laget har tagit sig direkt till semifinal av Hockeyettans slutspel för första gången.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-02-24 19:53

Det var en glad och lite tagen Hampus Sylvegård som sporten mötte efter att VH återigen stått för en svettig insats. VH-tränaren hade just bytt ut "matchskjortan" mot en t-shirt.

– Det behövdes idag. Det kan vara svettigt att stå i båset också, sa Sylvegård innan han gav sig på att summera intrycken från matchen.

KRIF blev en betydligt svårare nöt att knäcka än många trott. 

– Jo, men KRIF gör det otroligt svårt för oss. De är försvarsinriktade och håller oss på utsidan. Visst får vi våra lägen, men då storspelar deras målvakt Emil Cederlund.

När KRIF dessutom tog ledningen i andra perioden såg läget jobbigt ut för VH. 

– Vi hade ändå ett bra snack inför tredje och var överens om att vi skulle lösa det här. Direktivet var att gå in och stångas med mer folk på kassen och det lyckades vi med.

När väl Eddie Levin prickat in 1–1 i power play i början av tredje öste VH bara på. De vann skotten med totalt 34–14 och matchen till slut utan större problem med 3–1.

– Vi får välförtjänt utdelning i tredje där hela laget kämpar och krigar och visar stort tålamod. Så har det sett ut hela säsongen och att vi vinner så många jämna matcher säger en hel del om lagets styrka.

Segern innebar att VH säkrat en plats bland de två främsta och får en bekvämare väg i slutspelet. De får stå över kvartsfinalserien och istället ladda för semifinal direkt.

– Den här framgången är grabbarna i laget värda efter allt slit de lagt ner under säsongen. Det är få matcher som vi inte har kommit upp i nivå. 

Efter att Skövde tagit poäng mot Kristianstad så är det till och med så att VH leder serien i nuläget. Tre poäng i sista omgången mot Karlskrona borta skulle betyda serieseger.

– Ja, det är en härlig morot att ha inför sista matchen. Vi vill hålla vårt fina facit mot KHK, men det blir ingen lätt match. Men först ska grabbarna få njuta av den här segern och unna sig något gott att äta ikväll. På måndag fokuserar vi på nästa uppgift.

VH–KRIF 3–1

Andra perioden: 0–1 (25.38) Casper Åkesson.

Tredje perioden: 1–1 (43.25) Eddie Levin (Jakob Karlsson, Christoffer Törngren), 2–1 (53.21) William Dageryd (Jakob Karlsson, Eddie Levin), 3–1 (59.14) Eddie Levin (Anton Carlsson, Jakob Karlsson).

Publik: 876

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!