William Nylander avgjorde i förlängning

Knappt tre minuter in i förlängningsperioden satte William Nylander det avgörande målet när Toronto tog emot Tampa Bay i NHL. Matchen slutade 2–1. NHL-omgången bjöd dessutom på två fyramålsskyttar – Bostons Patrice Bergeron och New York Islanders Brock Nelson.

Torontos William Nylander avgjorde i förlängning mot Tampa Bay.

Ishockey2021-11-05 04:24

Toronto vann för fjärde matchen i rad när man tog emot de regerande Stanley Cup-mästarna Tampa Bay.

Tampa Bays Pat Maroon gjorde 1–0 i slutet av första perioden. Andra perioden blev mållös, men med drygt halvminuten kvar i tredje lyckades Torontos John Tavares kvittera för förlängning.

I förlängningsperiodens tredje minut passade sedan Auston Matthews till William Nylander i ena tekningscirkeln och matchen avgjordes.

– Jag fick en perfekt passning från Auston och ville bara klippa till och se och hoppas att den skulle gå in, säger Nylander till NHL:s webbplats.

– Det är stort, med tanke på starten vi fick och att vi sen kunde jobba oss tillbaka mot ett så bra lag som Tampa. Det hjälper oss att stärka självförtroendet och visar hur vi behöver spela.

Två hattrick

New York Islanders utklassade Montreal. Brock Nelson gjorde inte bara hattrick utan satte fyra mål i Islanders 6–2-seger. Lagkamraten Oliver Wahlstrom gjorde ett mål.

Nattens andra fyramålsskytt undertecknas Bostons Patrice Bergeron i 5–1-segern över Detroit.

Efter 3–0 i andra periodvilan, samtliga mål av Bergeron, släppte Jeremy Swayman i Bostonmålet in en puck från den svenske rookien Lucas Raymond innan Boston tjongade in två mål till, det sista av Bergeron.

Nattens fyra mål var säsongens första för Bergeron.

– Ärligt talat, jag har varit i ligan tillräckligt länge för att veta att det kommer att komma. Så jag tycker att jag har erfarenhet som jag kan falla tillbaka på, säger han efter matchen om att ha varit mållös fram tills nu.

– Mitt spel handlar inte bara om att göra mål, man måste göra vad man kan för att hjälpa laget.

Lehners revansch

Vegasmålvakten Robin Lehner räddade 38 puckar i 5–1-vinsten över Ottawa, vilken väl kan ses som en revansch efter 0–4-förlusten mot Vancouver tidigare i veckan.

– Antagligen vår sämsta (match) sedan jag kom till Vegas, sade han då.

Efter segern var tonen peppigare.

– Vi spelade rätt bra i anfall i dag. Om vi kan fortsätta bygga på det här kan vi fortsätta vinna matcher, säger Lehner.

Filip Gustavsson i Ottawaburen räddade trots allt 34 skott. Vegas Mattias Janmark noteras för en assist.