Washington bröt förlustsvit mot Pittsburgh

Äntligen fick Washington Capitals revansch mot Pittsburgh Penguins. Efter fyra raka förluster – varav de två senaste mot just Pittsburgh – blev det till slut utdelning. Nicklas Bäckström bidrog med en assist och kliver upp i toppen över flest antal matcher med gjorda poäng.

Floridas Anton Stralman i närkamp med Tampa Bays Barclay Goodrow.

Ishockey2021-02-16 05:39

För första gången den här säsongen fick Pittsburgh styrk i sin hemmaarena PPG Paints Arena.

Pittsburgh-backen Marcus Pettersson var tillbaka efter att ha tvingats stå över nio matcher på grund av en överkroppsskada – och det blev en hektisk match för Pittsburghs försvar. Målvakten Tristan Jarry hade det hett om öronen och gjorde hela 39 räddningar – trots det vann Washington till slut med 3–1.

– (Pittsburgh) är en bra hockeyklubb, säger Washingtons forward TJ Oshie efter matchen, enligt nhl.com.

– Vi har haft en del problem med dem i år. Defensivt, offensivt, speciellt lagmässigt, tror jag att det här var vårt mest kompletta spel för i år. Något att vara glada över och något som vi kan bygga vidare på, fortsätter han.

"Rensa upp"

Efter en mållös första period dundrade Washington på med 18 skott i den andra perioden, jämfört med Pittsburghs ynka fem skott. Laget jagade revansch efter att ha förlorat totalt tre gånger mot Pittsburgh den här säsongen.

– Det är svårt när man förlorar en match, speciellt när det är den fjärde förlusten. Det var mycket som jag gillade förra matchen, vi behövde bara rensa upp lite, säger Washingtons tränare Peter Laviolette, enligt nhl.com.

Till slut lyckades Washingtons Conor Sheary överlista Jarry i målburen med ett hårt skott i början av den andra perioden.

19 poäng på 12 matcher

Några minuter senare var Nicklas Bäckström med och spelade fram till 2–0-målet. Den svenske 33-åringen har därmed gjort minst en poäng i 12 av 14 matcher den här säsongen, vilket gör honom till den spelare i den östra divisionen som har gjort poäng i flest matcher, tillsammans med Bostons Brad Marchand. Bäckströms poängfacit är hittills sju mål och tolv assist.

Washington drygade sedan ut till 3–0, innan Pittsburgh fick in ett reduceringsmål med knappt fem minuter kvar av matchen.