Wahlberg satt på läktaren – igen

Emil Wahlberg tillhörde en av VIK:s bästa spelare under de tre första säsongerna i Hockeyallsvenskan. Nu får han ont om speltid i SHL-laget IK Oskarshamn.

Emil Wahlberg får ont om speltid i IK Oskarshamn just nu.

Emil Wahlberg får ont om speltid i IK Oskarshamn just nu.

Foto: MAXIM THORE

Ishockey2020-10-27 10:20

Den 31-årige backen från Åseda kom till Västerviks IK från Vimmerby Hockey och visade framfötterna rejält. Det ledde till ett SHL-kontrakt med IK Oskarshamn där han nu gör sin andra säsong.

Första året fick Wahlberg ordentligt med förtroende, men efter problem med ljumsken i inledningen av den här säsongen har det blivit sparsamt med speltid.

– Det är tuff konkurrens, det är bra backar allihopa. Det är svårt att kräva speltid när de gör det så bra. Det är en ny sits för mig. Jag har varit i mindre klubbar innan och haft ganska stora roller överallt. Det är upp till mig att visa att jag ska spela. Jag får lära mig av den här situationen, göra så gott jag kan och vara förberedd när jag får chansen, säger Wahlberg till Barometern.

undefined
Emil Wahlberg spenderade tre allsvenska säsonger i Västerviks IK.

På frågan om han ringer runt till sportchefer i Hockeyallsvenskan och jagar speltid, svarar han Barometern så här:

– Haha, näe, det gör jag inte. Jag trivs väldigt bra i klubben och staden och ringer definitivt inga sportchefer.

Wahlberg har spelat fem matcher, har en assist, fem skott på mål, en utvisning och plus 2 i plus/minus-statistiken.

IK Oskarshamn ligger i skrivande stund på sjunde plats i tabellen efter nio spelade matcher med fem vinster och fyra förluster.

I Västerviks IK spelade Emil Wahlberg 167 matcher säsongerna 2016–2019 och gjorde 63 poäng (24 mål och 39 assist). Under den senaste VIK-säsongen var han assisterande lagkapten.

Karta: Be-Ge Hockey Center
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!