Åseda sparkar tränaren – trots serieledning

Åseda IF leder för tillfället Hockeytrean. Ändå väljer man att göra sig av med huvudtränaren Andreas Custemo. Det rapporterar Smålandsposten. "Vi kände att vi var i ett läge där vi måste agera", säger Kristian Rautio i sportgruppen till SMP.

Åseda IF leder Hockeytrean. Ändå har huvudtränaren nu fått lämna.

Åseda IF leder Hockeytrean. Ändå har huvudtränaren nu fått lämna.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2021-12-05 13:18

Åseda och Virserum är bittra rivaler och spelar även den här säsongen i samma Hockeytrean-serie. ÅIF toppar för tillfället den, sex poäng före VSGF. De sistnämnda har dock två matcher färre spelade och vann det heta derbyt i veckan, med 6–3 borta i Åseda. 

I torsdags tappade Åseda poäng igen, då man föll borta mot TAIF Löfstad med 7–6 efter förlängning. Det har nu lett till att man gör sig av med huvudtränaren Andreas Custemo, skriver Smålandsposten.

– Vi har valt att avsluta samarbetet. Det beror på att vi på slutet inte haft den ledning vi hoppats och att tränaren tappat, som det så fint heter, spelartruppens förtroende. Då kände vi att vi var tvungna att agera, säger sportgruppens Kristian Rautio till Smålandsposten.

När Åseda möter Rydaholms SK på bortais under söndagen kommer istället den nygamle tränaren Fredrik Pettersson, med ett förflutet i bland annat Virserum, att leda laget. Om han blir kvar under resten av säsongen återstår att se.

undefined
Fredrik Pettersson kliver in och leder Åseda i söndagkvällens match.

– Eftersom det är snabba ryck kommer Fidde, jag själv och Conny Svensson att coacha laget i dag. Under måndagen ska vi sätta oss ner i lugn och ro och sondera för att hitta en bra lösning för resten av säsongen, säger Rautio till SMP.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!