Serieindelningen överklagas: "Jag förstår klubbarna"

Motala AIF överklagar ihop med ytterligare ett antal klubbar serieindelningen i ishockeyns Alltrea. Det då de anser att förbundet brutit mot gällande serieindelningsbestämmelser. Virserums SGF är inte ett av lagen som överklagat. "För oss spelar det ingen större roll", säger tränaren Wictor Holmberg.

Serieindelningen till Alltrean överklagas av bland annat Motala AIF, där tränaren Patrik Söderlund är kritisk. Wictor Holmberg och Virserums SGF är däremot inte med och överklagar.

Serieindelningen till Alltrean överklagas av bland annat Motala AIF, där tränaren Patrik Söderlund är kritisk. Wictor Holmberg och Virserums SGF är däremot inte med och överklagar.

Foto: Arkiv

Ishockey2021-12-28 14:40

När serieindelning till region syds två Alltreor kom i julhelgen så hade Motala AIF och Skärblacka lottats in i B-gruppen tillsammans med Helsingborg, Malmö-laget IK Pantern, Halmstad, Lidköping, Virserum och Åseda.

I Alltrean södra A har åtta lag från Göteborgsområdet placerats in. Det har fått både Motala AIF och ytterligare ett antal klubbar att reagera.

– Vi har skickat in en överklagan idag ihop med flera andra klubbar. Vi anser att förbundet har gjort en överträdelse mot serieindelningsbestämmelserna när de gjort den här indelningen, säger Maif-tränaren Patrik Söderlund.

Som fortsätter:

– Bestämmelserna säger att serierna ska lottas geografiskt. Då är det totalt orimligt att Pantern och Helsingborg ska behöva åka upp hit för två matcher bara för att Göteborgslagen inte ska behöva åka så mycket buss. 

Tror du att det finns någon möjlighet att förbundet kommer göra om serierna?

– Jag hoppas att de lyssnar när det är så många klubbar som har protesterat. Nu har det i alla fall gått in en skrivelse till förbundet så får vi se vad som händer. Men på sikt så måste indelningen av hockeysverige göras om rejält av Svenska hockeyförbundet och inte av regionerna. Det vore mer logiskt att vi skulle vara i samma region som Örebro och lagen i Västergötland. Men nu har vi varit i region syd i en herrans massa år, säger Söderlund. 

undefined
Wictor Holmberg, tränare i VSGF.

Wictor Holmberg är tränare för Virserums SGF, som alltså är i samma serie som Motala. VSGF kommer inte att överklaga serieindelningen.

– Jag tror att alla lag förutom vi och Åseda är med och överklagar, förklarar Holmberg och fortsätter:

– För oss spelar det ingen större roll, vi har ungefär lika långt överallt. Dock kan man ställa sig frågande till att vissa lag kan få en ekonomisk fördel av serieindelningen. Men annars ser jag inga större problem. 

Kan du förstå att övriga lag är kritiska till serieindelningen?

– Ja, verkligen. Jag förstår klubbarna, speciellt Skärblacka. När det är så många lag som är missnöjda så borde man ser över det eller ge en rimlig förklaring till varför det blivit så här.

VSGF ska enligt spelschemat spela sin första match i Alltrean den 9 januari, borta mot Halmstad Ravens.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!