VSGF avslutade med skön seger

Virserums SGF avslutade under söndagen Alltrean på allra bäst sätt. Laget vände och vann med 4–3 mot tabelltrean Osby. "Det här tar vi med oss", säger VSGF-tränaren Fredrik Pettersson.

Christoffer Velander blev matchhjälte för VSGF.

ishockey2019-02-17 18:57

Efter det mycket tråkiga slutet på matchen mot IK Guts i veckan var det ett skadedrabbat Virserum som skulle ställas mot Osby i Alltreans sista omgång. Trots smällen sist fanns Markus Jardebrink med i laget, men Kevin Pettersson och Robin Adolfsén stod över.

Hemmalaget fick en mycket tung start på matchen med underläge 0–2 efter den första perioden.

– Vi var inte riktigt där inledningsvis. Det var inte riktigt nivån där vi vill ligga, menar Fredrik Pettersson.

Den andra perioden startade inte bättre, gästerna gjorde 3–0 och många trodde nog där att matchen var avgjord. Men nä, VSGF hade inte gett upp på långa vägar.

Alexander Andersson reducerade i powerplay sent i mittenperioden och tidigt i tredje perioden satte Jim Nordh 2–3. Med en och en halv minut kvar av matchen kvitterade Nordh till 3–3 och 30 sekunder från slutet kom avgörandet. Christoffer Velander satte 4–3 och Modig hallen jublade stort över segermålet och den sköna avslutningen på Alltrean.

– Vi vinner välförtjänt till slut. Vändningen tar vi med oss till kvalserien nu (som börjar 8 mars).

Beröm fick hela laget med extraplus till målvakten Felix Carlberg.