Visbys drag? "Ta spelarbussen och vända i Hemse"

Borta bra, men hemma bäst? Inte alltid. "Vi kanske skulle ta spelarbussen och vända i Hemse innan matchen", säger Visbys sportchef André Lundholm och skrattar inför hemmamötet mot Vimmerby.

Visbyledaren André Lundholm hoppas att det snarast möjligt ska rassla in poäng på kontot även när laget spelar hemma. Närmast då mot VH.

Visbyledaren André Lundholm hoppas att det snarast möjligt ska rassla in poäng på kontot även när laget spelar hemma. Närmast då mot VH.

Foto: Rolf Jönsson

Ishockey2021-02-23 20:30

Lundholm syftar till lagets svaga hemmastatistik när han pratar om bussfärden till Hemse några mil söder om Visby. Att den skulle invagga spelarna i en tro att de ska spela borta istället, där Visby/Roma kan visa upp en starkare poängskörd. 

– Vi har tagit 16 av 21 poäng på bortais. Det var samma fenomen förra säsongen. Då var vi bättre borta än hemma. 

Någon bussfärd söderöver innan matchstart mot VH är förstås inte aktuellt, men Lundholm vill självklart som hela laget se ett trendbrott. 

Har du någon förklaring till varför ni är starkare borta?

– Svårt att säga, men om jag ska dra till med något så är det att vi väljer ett enklare och rakare spel på bortais. Det kan vara så att vi är mer påkopplade. De flesta motståndare vet också att vi traditionellt brukar vara starka när vi spelar hemma på Gotland – och att de därför kanske är extra på tå när de möter oss här, menar André Lundholm. 

Han är inte helt nöjd med lagets spel, trots att Visby hade tre raka segrar innan förlusten mot Troja (2–3).

– Vi har inte spelat speciellt bra hockey. Vi kan bättre och är lite bekväma. Personligen vill jag att vi spelar mer fysiskt. 

Trots det ligger Visby/Roma fyra i en förvisso haltande tabell. Fyra matcher återstår för deras del – och tre av dem är hemma (Vimmerby, Mariestad och Mörrum). Om det sedan är en fördel återstår att se...

I Visby är fortfarande förre VH-backen Herman Johansson skadad. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!