Visby kopplade klart grepp på Halmstad

Play In till Hockeyettans slutspel inleddes på tisdagskvällen. Det bjöds på en liten skräll då Visby/Roma besegrade Halmstad borta.

Mikael Hedlund gjorde mål för Visby/Roma mot Halmstad.

Ishockey2021-03-23 20:16

Halmstad Hammers hade övertygat i vårserien och gick in i serien mot Visby/Roma som favoriter. Gästerna visade dock tidigt att de inte tänkt ge sig så lätt och tog ledningen i spel 4 mot 5 genom Christian Olsson. Hemmalaget replikerade snabbt med 1–1 i power play av Carl Vestberg. Utvisningarna duggade tätt i början av matchen och 2–1 till Visby/Roma kom i numerärt överläge av Mikael Hedlund.

I andra perioden tog det drygt åtta minuter innan Visby utökade till 3–1 genom William Erenrot. Halmstad hakade på med en snabb reducering av Rasmus Nilsson. Visby kopplade dock ett starkt grepp inför sista perioden då de gick fram till 5–2 efter mål av Martin Lidberg och Mikael Hedlund.

Avslutningen blev mer tillknäppt. Halmstad lyckades inte komma närmare och har en tuff uppgift framför sig då laget måste ta två raka på Gotland i helgen för att gå vidare.

Mötet mellan Vallentuna och Piteå bjöd på mindre dramatik. Piteå drog ifrån till 4–0 redan i den första perioden och kopplade ett klart grepp. Till slut vann Piteå med 7–3 och har ett bra läge för avancemang inför returen hemma på fredag.

Eskilstuna Linden tog ledningen hemma mot Mariestad, men gästerna var för starka till slut. Lucas Jidenius gjorde viktiga 3–2 till västgötarna i slutet av andra perioden och i slutminuen fastställde Philip Elgestål slutresultatet till 4–2.

Vännäs kopplade greppet i norrlandsdebyt mot Kalix. Laget gjorde 3–1 minuten före andra periodens slut och höll undan säkert.

Carl Becker gjorde tre av målen när Piteå besegrade Vallentuna med 7-3.