Virserum vann uddamålsseger mot Diö

Det blev en uddamålsseger för Virserum i matchen mot Diö i HockeyTrean södra E på söndagen.

Virserums SGF vann mot Diö GoIF HK

Ishockey2023-10-29 18:10

Laget vann med 5-4 (2-0, 1-1, 2-3) hemma i Prolympiahallen.

- Vi gjorde en väldigt bra första period. Kanske bästa för säsongen. Andra perioden är en helt okej period. Tredje perioden börjar vi bra första 5 minuterna. Sen gjorde vi några individuella misstag som gör att de kommer upp till 5-4. Det blev onödigt spännande i sista perioden, men mycket skönt att ta 3 poäng idag, kommenterade Virserums tränare Pierre Gustavsson.

I början av matchen var Virserum starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Filip Öhlin och Simon Borgernäs. Diö reducerade dock till 2-1 genom Jesper Hellqvist med 3.11 kvar att spela av perioden.

Virserum utökade ledningen på nytt genom Gogodon Go Gordon Mccheane efter 17.16 i andra perioden. Diö förde spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-3 men Virserum kunde hålla undan och vinna matchen med 5-4.

Virserum har två segrar och tre förluster och 19-18 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Diö har tre vinster och två förluster och 20-18 i målskillnad.

Det här betyder att Virserum ligger på femte plats i tabellen, och Diö är på fjärde plats.

I nästa omgång har Virserum Rydaholm borta i Talavidshallen, söndag 5 november 16.00.