Virserum vann hemmapremiären stort

Virserums SGF har fått en fin start på hockeytrean. I hemmapremiären mot Rydaholm blev det en komfortabel seger med hela 11-1 (4-0, 6-0, 1-1).

Simon Dahl gjorde tre mål för Virserum.

Simon Dahl gjorde tre mål för Virserum.

Foto: Micael Rundberg

Ishockey2018-10-04 21:38

VSGF-ränaren Fredrik Pettersson var nöjd efter säsongens första seriematch i hemmahallen.

– Det var skönt att göra elva mål, och bara släppa in ett. Vi var val ett nummer för stora för Rydaholm, även om de hade några bra chanser i den första perioden.

Virserum kom ut starkt, och gick till pausvila med 4-0. Simon Dahl var tillbaka i Virserum, efter att ha varit på tryout med Vimmerby Hockey under två månader - och gjorde mål direkt när han satte 3-0-målet i den första perioden. Det blev till slut tre mål för Dahl i VSGF-comebacken.

– Det är ju en Simon Dahl som är tränad nu, och en ny spelare som anlänt till Virserum. Han är kanonduktig, säger Fredrik Pettersson.

I mittperioden avgjorde hemmalaget matchen, när man gick fram till hela 10-0. Sista perioden slutade 1-1 sedan Rydaholm gjort ett tröstmål i spel fem mot tre med knappt åtta minuter kvar av matchen. I Virserums lag fanns även rutinerade Robin Ekström med, där han bildade en farlig anfallslina ihop med Christoffer Velander och Jesper Jansson.

– Robin har varit med och tränat i två-tre veckor nu. Han har inte tagit något beslut om hur han ska göra, men vi bestämde att att han får köra en match och det är ju en oerhört viktig spelare som bidrar med rutin. En spetsspelare för oss, säger Fredrik Pettersson, som ville framhålla Christoffer Velander och målvakten Felix Carlberg i matchen.

Virserum har därmed inlett säsongen med två raka segrar, och på lördag väntar jumbon Diö på bortais. Ett lag som släppt in 33 mål på två matcher.

Målen mot Rydaholm gjordes av: Simon Dahl tre, Christoffer Velander tre, Jesper Jansson två, Jim Nordh, Andreas Lundgren och Simon Svensson Qvistberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!