Virserum tog sin andra raka seger

Virserums SGF tog andra raka segern i alltrean, efter att ha besegrat Halmstad på bortais med 5–3.

Simon Dahl gjorde tre mål för Virserum.

Simon Dahl gjorde tre mål för Virserum.

Foto: Micael Rundberg

Ishockey2018-12-13 22:29

Hemmalaget Halmstad Ravens inledde dock matchen bäst, och gjorde också ledningsmålet i den första perioden. Virserum mäktade inte med att kvittera direkt, utan det dröjde till den andra perioden innan bortalaget fick utdelning.

– Klart jag är nöjd med tre poäng borta. Vi var inte alls bra i första. Andra och tredje är betydligt bättre, vi är numret större där, och tycker att vi vinner rättvist, säger Virserumstränaren Fredrik Pettersson.

Det var Simon Dahl, den notoriske målskytten i Virserum som satte kvitteringen, på passning från Vimmerbylånet Hugo Samuelsson och Andreas Lundgren.

Men något mer mål blev det inte i den perioden. Istället dröjde det till den tredje perioden innan Virserum kunde ta ledningen och greppet om matchen. Först gjorde Jesper Velander 2-1, och minuterna senare kom även 3-1 genom Andreas Lundgren. Simon Dahl och Hugo Samuelsson var inblandade i förarbetet här.

Halmstad Ravens kom dock tillbaka i matchen, och reducerade till 2-3 när det återstod nio minuter av matchen.

Men Virserum hade svar på tal, och det var återigen skyttekungen Simon Dahl som stod för målet fram till 2-4. Halmstad gav sig inte och reducerade till 3-4 när mindre än minuten återstord av matchen. Hemmalaget satsade allt på ett kort och spelae sex man mot fem, i hopp om att kvittera.

Men så blev det inte. Istället gjorde Virserum 5-3 i öppet Halmstadmål genom Simon Dahl. Ännu gång fick han klä sig matchvinnarrollen i Virserums lag. Virserum tog därmed andra raka segern efter den inledande

– Alltid skönt att få en bra start på serien. Målet är att ta en trepoängare till innan julledigheten nu, säger Fredrik Pettersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om