Virserum föll på hemmaplan mot Motala

Det blev förlust för Virserum med 1-8 (1-2, 0-2, 0-4) mot Motala i HockeyTrean södra C fortsättning.

Virserums SGF förlorade mot Motala AIF HK

Ishockey2023-02-03 21:16

Motala började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 2.57 slog Albin Wadström till framspelad av Jakob Malmsten.

Virserum kvitterade till 1-1 efter 6.22, genom Tanner Hildebrandt på pass av Jeremy Mcneil och Damian Caringi.

Motala tog ledningen på nytt efter 14.52, återigen genom Albin Wadström assisterad av Jimmy Bothén.

I andra perioden var Motala starkast och gick från 1-2 till 1-4 genom mål av Lucas Mautner och Jonathan Malm. Motala var långt ifrån nöjt där. Motala fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-1. Målen i sista perioden gjordes av Jesper Nilsson, som gjorde två mål, Albin Wadström och Simon Gustafsson.

Motalas Albin Wadström stod för tre mål och tre assist, Jesper Nilsson gjorde två mål och två assist och Jimmy Bothén hade tre assists.

Virserum har tre vinster och två förluster och 38-21 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Motala har fem vinster och 56-14 i målskillnad.

Virserum stannar därmed på andra plats, och Motala toppar fortfarande tabellen.

Nästa motstånd för Virserum är Lenhovda. Lagen möts fredag 10 februari 19.00 i Elitfönster Arena.