Virserum fick ge sig i toppmötet med Skillingaryd

På söndagen mötte Virserum Skillingaryd i en riktig seriefinal i HockeyTrean södra E.

Virserums SGF förlorade mot Skillingaryds IS

Virserums SGF förlorade mot Skillingaryds IS

Foto: Arkivbild

Ishockey2023-11-19 18:12

Matchen slutade med seger för bortalaget Skillingaryd med 2-3 (1-1, 1-1, 0-1).

Med två omgångar kvar är Virserum på andra plats i tabellen, medan Skillingaryd leder serien. 14 poäng skiljer lagen åt.

- Jag tycker att vi stod upp bra mot Skillingaryd. De har några skickliga spelare som man får se upp med. Det hade inte varit orättvist med oavgjort. Men vi har några detaljer att jobba vidare med som vi kan bli bättre på, kommenterade Virserums tränare Pierre Gustavsson efter matchen.

Theodor Curmark stod för Skillingaryds avgörande mål 1.05 in i sista perioden.

Första perioden var jämn. Skillingaryd inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Theodor Curmark efter 3.11, men Virserum kvitterade genom Daniel Öhlund efter 8.30. Skillingaryd tog ledningen på nytt genom Nils Gunnarsson efter 11.01 i andra perioden.

Med 1.44 kvar att spela av perioden kunde Jonathan Johansson kvittera till 2-2 för Virserum. 1.05 in i tredje perioden nätade Skillingaryds Theodor Curmark på nytt på pass av Sebastian Eriksson och Pontus Nyqvist och avgjorde matchen för Skillingaryd.

Virserum har tre vinster och två förluster och 26-18 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Skillingaryd har fyra vinster och en förlust och 22-16 i målskillnad. Det här var Virserums fjärde uddamålsförlust den här säsongen.

Nästa motstånd för Virserum är Nässjö. Lagen möts söndag 26 november 16.00 i Höglandsrinken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!