Sportchefen om norrlandstrippen: "Jättebra för oss"

Norrland nästa. Vimmerby Hockey ska snart ut på en fyra dagar lång roadtripp med matcher mot Piteå och Hudiksvall. "Nu blir det att smaka på NHL-livet", säger sportchefen Pelle Johansson och skrattar.

Vrålhäftig premiär. Japp, på lördag är det dags för den första omgången i kvalserien mellan Piteå och Vimmerby. VH:s sportchef Pelle Johansson ser fram mot att få åka till Norrland med laget.

Vrålhäftig premiär. Japp, på lördag är det dags för den första omgången i kvalserien mellan Piteå och Vimmerby. VH:s sportchef Pelle Johansson ser fram mot att få åka till Norrland med laget.

Foto: Jens Ökvist

Ishockey2024-03-26 19:16

Tidigare i veckan kom spelordningen för den kommande kvalserien. För Vimmerby väntar alltså en lång tripp norrut.

Frågan är om VH drog en vinstlott eller nitlott?

– Först blev jag faktiskt lite less när jag hörde att vi skulle börja med två bortamatcher så långt borta. Ju mer jag funderade, desto bättre blev det. Nu tycker jag att det blev jättebra för oss. Nu kan vi beta av Norrlandsmatcherna direkt, säger Johansson och fortsätter:

– Enda nackdelen är väl att det är så tajt med planering av hotell och såna saker. Det mest intensiva för oss nu är att försöka hitta bästa lösningen när det gäller hotell. Vi tittade på olika, men valde Skellefteå till slut. Ekonomiskt är det också en fördel med att vi spelar båda Norrlandsmatcherna på samma resa.

undefined
Pelle Johansson, Vimmerbys sportchef om att bege sig norrut i de inledande matcherna i kvalserien: "Det blir en smak av NHL-livet".

Hur ser programmet ut för er?

– Det är inte riktigt spikat än. Klart är att vi reser iväg fredag förmiddag, sen är förhoppningen att vi har matchvärmning lördag morgon. Men det är inte helt enkelt att hitta en tillgänglig hall. Skellefteå spelar fortfarande, både med sina A-lag och juniorlag. Om vi inte löser matchvärmning så är det ändå inte hela världen.

Efter matchen mot Piteå på lördag väntar sedan avresa till Hudiksvall på söndagen. Där blir det övernattning, sedan match och därefter avresa till Vimmerby på måndagskvällen.

Hur har reaktionerna varit från spelarna att ni inleder mot Piteå och Hudiksvall?

– De har varit införstådda med att det kunde bli så här. Visst, det är påsk med allt vad det innebär, men vill man spela hockey på en högre nivå är det så här det är.

För många spelare är en lång och på sitt sätt också kanske krävande roadtripp något nytt – men även för klubben.

– Mig veterligen är det första gången med det här upplägget för Vimmerby Hockey. Det är liksom inte bara att åka och spela matcher, utan det är en del runt omkring också. Men visst kittlar det. Jag ska följa med. Det blir många timmar i bussen och det blir att smaka på NHL-livet.

På bettingsajten Coolbet rankas ni som trea. Är det befogat?

– Det där får man ta med en nypa salt. Jag kan tycka att Halmstad ska ha ett bättre odds, men de är av någon anledning alltid nederlagstippade. Samtidigt är det klart att vi ska vara en av favoriterna med tanke på vår säsong hittills. Att Kristianstad rankas högst är helt rätt. De är favoriter att gå upp i Allsvenskan.

VH:s spelschema

Premiärdatum för kvalserien är nu på lördag, 30 mars där VH ställs mot Piteå borta.

Övriga nio omgångar avgörs i april med följande datum: 

1/4 Hudiksvall–VH

4/4 VH–Kristianstad

6/4 VH–Brödernas/Väsby

9/11 Halmstad–VH

11/4, VH–Piteå

13/4 VH–Hudiksvall

16/4 Kristianstad–VH

18/4 Brödernas/Väsby–VH

20/4 VH–Halmstad

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!