Vinna eller försvinna för VH: "Kan lova att vi är redo"

Läget är glasklart för Vimmerby Hockey. Vinner man inte fredagens hemmamatch mot Troja är säsongen över. "Jag har väldigt mycket tro på mitt lag", säger en lugn Phil Horsky.

"Troja är pressade att vinna med tanke på deras satsning", säger Phil Horsky.

"Troja är pressade att vinna med tanke på deras satsning", säger Phil Horsky.

Foto: Magnus Strömsten/Montage

Ishockey2021-04-08 21:00

Vimmerby Hockey kan det här med måstematcher i slutspel. Spolar vi tillbaka tiden drygt ett år satt man i en svår sits i Play Off 1 mot Kallinge/Ronneby. VH förlorade första matchen på hemmais och hade kniven mot strupen inför returen i Blekinge. Till slut löste man ett avancemang genom två raka bortasegrar.

– Det var ännu värre då än vad det är nu, eftersom vi förlorade hemmamatchen, konstaterar VH-tränaren Phil Horsky när han minns tillbaka på den perioden. 

Då som nu stod han i båset. Och då som nu är det återigen hans lag som måste pressa fram en seger. I tisdagens förlust (3–1) i den första kvartsfinalen mot Troja/Ljungby var det trots allt mycket som var bra i VH, enligt tränaren. 

– Vi hade förväntat oss en tuff match och så blev det. För oss var det en bonusmatch egentligen, eftersom Troja var desperata och tvingade att vinna sin hemmamatch. Jag tycker att vi spelade en bra bortamatch och även om Troja hade puckinnehavet så var det mycket ofarliga skott från deras sida. Vi hade bra koll, menar Horsky. 

Att det var heta känslor i den första matchen var knappast förvånande. VH mot Troja har utvecklats till ett rivalmöte på många sätt och nu ska ett av lagen till kvalserien. Det andra får packa ihop och avsluta säsongen. 

– Nu är det en måstematch för oss och då får man ut några procent extra från spelarna. I tisdags tycker jag att det var lite över gränsen från Trojas sida, när de skrek från båset och hånade varje gång. Men det passar oss bra, vi höll oss lugna. Vi kommer vara redo från början på fredag, det kan jag lova, säger VH-tränaren. 

Kommer ni ta er an den här matchen på ett annat sätt?

– Det är vissa små detaljer vi kommer förändra. Jag kan verkligen inte klaga på insatsen i förra matchen för grabbarna gav allt och ska ha all kredd. Jag har väldigt mycket tro på mitt lag och vi har inget att förlora för vi har redan gjort det jättebra. Troja å andra sidan är pressade att vinna med tanke på deras satsning och deras budget.

Backen Pelle Ström blev skadad i samband med den första åttondelsfinalen mot Mörrum. Han har inte spelat sedan dess. Även Philip Rondahl har varit borta under slutspelet. 

Vad är status på dem?

– Pelle tränade på bra idag (torsdag). Rondahl vet vi inte hur det blir med än, säger Horsky.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!