Wiking vann med Färjestad i Vimmerby

Wiking Malmunger fick avrunda förta halvan av säsongen med att vinna i Vimmerby med sitt Färjestad J20 mot IK Oskarshamn med 3–1. "Det var väldigt roligt att komma hem och få spela match", sa han.

Wiking Malmunger spelar i Färjestads J20 som på lördagen besegrade IK Oskarshamn med 3-1 i Vimmerby.

Wiking Malmunger spelar i Färjestads J20 som på lördagen besegrade IK Oskarshamn med 3-1 i Vimmerby.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-12-02 14:56

I lördags var Vimmerbykillen Wiking Malmunger tillbaka i ishallen i Vimmerby där allting började. 19-åringen lämnade VH till förmån för Karlskrona för fem år sedan. Inför förra säsongen valde han spel i Färjestad och tillhör klubbens lag i J20 Nationell Södra. Matchen mot IK Oskarshamn på lördagen var den 30:e och sista för höstsäsongen.

De båda lagen möttes redan på fredagen i Oskarshamn och då vann FBK med 4–2. Lördagens drabbning tog Färjestad hem med 3–1. 

– Det har varit intensiva månader på sistone med dubbla matcher varje helg. Det tar på krafterna, men jag kände mig ändå ganska pigg idag och det var skönt att få vinna igen, sa Malmunger som njöt lite extra att få vara tillbaka på hemmaplan.

– Det blir alltid lite extra när familj och vänner är på plats på läktaren.

Förra säsongen kom FBK sexa i grundserien. Den här har de varit med i toppen och ser ut att bli tvåa.

– Det innebär att vi får spela i den högsta serien efter nyår och det ska bli spännande att se hur vi står oss där, säger Wiking som vid sidan av hockeyn jobbar som elektriker i Karlstad.

Anledningen till att lördagens match avgjordes i Vimmerby var att hallen i Oskarshamn var upptagen av match i SHL. I IK Oskarshamn fanns även Vimmerbybördiga Philip Bertilsson och Vincent Lundkvist med som coach respektive spelare.

Vimmerby Hockeys sportchef Pelle Johansson var på plats under matchen.

– Det var ett perfekt tillfälle att få se många lovande spelare, sa han.

Alexander Labraaten avgjorde för Färjestad.
Alexander Labraaten avgjorde för Färjestad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!