Lundh efter ny förlust: "Klart svagare prestation"

Sjunde förlusten på nio matcher i Allettan. Mot Kalmar borta var Vimmerby Hockey aldrig nära och föll med 5–2. "Vi gör en klart svagare prestation nu än i de andra tre matcherna efter jul", säger VH-tränaren Staffan Lundh.

Anton Carlsson stod för kvitteringen till 1-1 med en fin soloprestation när VH föll med 5-2 mot Kalmar.

Anton Carlsson stod för kvitteringen till 1-1 med en fin soloprestation när VH föll med 5-2 mot Kalmar.

Foto: Jacob Meijer/Meijermedia

Ishockey2022-01-07 22:22

När 9 av 27 matcher är avverkade i Allettan Södra har Vimmerby Hockey mäktat med att ta sex poäng. På fredagskvällen kom lagets sjunde förlust i serien och rent prestationsmässigt var VH tillbaka på ruta ett igen.

Bortalaget släppte tidigt till 1–0 efter slarv i egen zon. Anton Carlsson replikerade snabbt för gästerna och gjorde 1–1 på en fin soloprestation. Ett av få glädjeämnen för kvällen skulle det dock visa sig.

Hemmalaget tog nämligen ledningen med 2–1 i spel fem mot fyra och fick sedan in 3–1 tre sekunder före periodpausen.

– Jag vet inte vad som händer där egentligen. De chippar iväg en puck och det är ingen av våra spelare som åker på den. Ett riktigt tungt mål, sa Staffan Lundh som gjorde ett drag inför andra perioden och bytte ut målvakten Gustav Bågenvik mot Robin Christoffersson.

– Det var inte alls för att Bågenvik varit dålig utan jag ville försöka ge laget en väckarklocka.

I andra perioden tändes ett visst hopp för gästerna som reducerade till 3–2 genom Lucas Jidenius. Riktigt nära någon kvittering var det aldrig.

– Vi hade en del lägen i power play bland annat, men det kändes aldrig som vi var riktigt nära.

I upptakten av tredje perioden fick Kalmar chansen i spel fem mot fyra och då kom 4–2. Sedan blev 5–2 spiken i kistan drygt fem minuter från slutet.

– Vi mäktade inte med någon allvarlig slutforcering. Sett till matchen som helhet tycker jag att vi spelat betydligt bättre i de tre tidigare matcherna efter juluppehållet.

Ni vann ändå mötena i grundserien mot Kalmar med 3–0 hemma och 5–1 borta. Hur kan det skilja så mycket resultatmässigt nu?

– När vi vann borta med 5–1 så fick vi 3–0 tidigt och kunde spela på det. Likadant i hemmamatchen så var Kalmar ändå bra med spelmässigt så de matcherna var betydligt jämnare än vad siffrorna säger.

Ett redan skadedrabbat VH fick Helge Holmstrand skadad i första perioden mot Kalmar.

– Han fick en smäll mot huvudet och tvingades utgå. Det finns risk för att det kan vara någon form av hjärnskakning så han ska kollas ordentligt.

På söndag väntar en ny måstematch för Vimmerby som då gästas av Skövde. Det enda laget som ligger efter dem i tabellen.

– Vi får försöka bortse från läget i tabellen och fokusera på att göra en bättre prestation. Fördelen är också att det är 18 matcher kvar att spela.

Kalmar-Vimmerby 5–2

Första perioden: 1–0 (1.10) Robin Dahlstedt (Erik Norén), 1–1 (2.42) Anton Carlsson, 2–1 (10.42) Niko Ahoniemi (Carl Sjöberg, Eric Israel), spel 5/4, 3–1 (19.57) Jesper Sellin (Victor Crus-Rydberg, Jonathan Stålberg).

Andra perioden: 3–2 (27.22) Lucas Jidenius (Todd Winder, Jakob Karlsson).

Tredje perioden: 4–2 (41.24) Niko Ahoniemi (Carl Sjöberg, Taylor Ross), spel 5/4, 5–2 (54.12) Linus Skager (Carl Sjöberg, Jonatan Lundgren). 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!