Vimmerby vann med ett nödrop: "Bra läxa"

Seger – men vad hände egentligen? Vimmerby visade upp en fantastisk offensiv i första perioden, sen tappade de nästan allt och bjöd in Skövde i matchen. "Det här är en bra läxa för oss", sa VH-tränaren Phil Horsky efter 2-1-vinsten.

Phil Horsky var trots segern inte nöjd med prestationen i framför allt den andra perioden.

Phil Horsky var trots segern inte nöjd med prestationen i framför allt den andra perioden.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-01-10 20:05

Premiären blev en match med två ansikten. 

Vimmerby inledde mycket bra och stundtals var det bara ett lag på isen. Skövde hade fullt sjå att freda sig. 2–0 speglade inte alls matchen efter första 20. Det borde ha varit 4–0, minst. Så bra var VH. Så stabbigt var Skövde. 

– Det var verkligen en jättebra period av oss. Skövde hade nästan ingenting. Det var kul att se vårt spel och vi skulle haft en större ledning, tyckte Phil Horsky. 

Vimmerby surrade som ilskna bålgetingar kring gästernas målbur och skapade chanser i parti och minut. Utdelningen var som sagt mager, 1–0 av unge Olle Söderlund och 2–0 i numerärt överläge av Anton Carlsson. 

Så långt allt väl sett med hemmaögon. 

Det skulle komma att förändras. I mittperioden kom Skövde – och VH också för delen – ut som ett helt annat lag. Mer på tå, mer aggressivt och mer påkopplat. I motsats till Vimmerby, som helt tappade det fina spel de hade från första perioden. 

Phil Horsky var smått irriterad över mittperioden:

– Vi slutade att spela och gjorde inte alls som vi brukar. Vi var på hälarna, satte inte fart i passningarna och pratade inte med varandra. 

Trots flera bra lägen hade VH fortfarande med sig en 2–0-ledning in i den sista periodpausen. 

Vad sa du till spelarna efter andra perioden?

– Att det var som natt och dag mot den första. Att det inte alls var bra och att vi inte fick spela så här i tredje perioden. Visst är Skövde ett lurigt lag och det gick snabbt när de vände på spelet, men de fick göra det för enkelt. 

Vimmerby höjde sig ett snäpp i den sista akten, trots det fick gästerna närkontakt när Henrik Thegel styrde in reduceringen till 2–1. Närmare än så kom inte Skövde, trots hårt tryck emellanåt. 

– Skönt med seger, men det här var en bra läxa och wakeup för oss. I grunden är vi ett bättre lag än Skövde, men inte så bra att vi kan gå ut och göra det så lätt för oss som vi gjorde i andra perioden. Det är flera spelare som kan bättre än så här. 

Skövdetränaren Fredrik Ljunggren:

– Jobbigt att förlora förstås, men vi tar med oss prestationen i andra och tredje perioden. Då var det väldigt bra. 

VH-Skövde: 2-1

Målen: 1–0 (8.41) Olle Söderlund (Todd Winder), 2–0 (12.51) Anton Carlsson (Oskar Carlsson, Jonas Nyman), spel 5/4. 2– 1 (45.47) Henrik Thegel.

Tomas Rydén och Oskar Carlsson fick jobba hårt för att hålla undan till vinst mot Skövde.
Tomas Rydén och Oskar Carlsson fick jobba hårt för att hålla undan till vinst mot Skövde.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!