Nykomlingen har en sista chans mot VH

Vimmerby Hockey har en nyckelroll i avslutningen av serien. Hemma mot Borås på onsdagen behöver gästerna vinna för att ha en chans att nå Allettan. "Vi har det inte i egna händer, men chansen finns såklart", säger Borås sportchef Christoffer Holst.

Borås HC har chansen att nå Allettan fortfarande, men behöver vinna mot Vimmerby.

Borås HC har chansen att nå Allettan fortfarande, men behöver vinna mot Vimmerby.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2022-12-06 17:06

Även om Vimmerby Hockey redan är klart för fortsättningsserien kan de fortfarande påverka vilka lag som tar sig till Allettan från den södra grundserien. Borås är sexa på 25 poäng och jagar Nybro och Halmstad som ligger ovanför strecket med 29 poäng. Nybro har KRIF hemma på onsdagen och Halmstad en tuffare uppgift borta mot Kalmar.

I sista omgången på fredag möts dessutom Borås och Nybro och Halmstad ställs mot Vimmerby.

– Det blir en spännande avslutning. Vi ska göra vårt jobb och sedan får vi se hur långt det räcker. 

Senaste mötet med Vimmerby vann Borås hemma med 5–4 efter förlängning.

– Mitt intryck då var att Vimmerby var väldigt frejdiga och kom med bra fart. De har flera unga pigga spelare med mycket energi.

Hur ser du på er säsong som helhet?

– Vi fick en tuff start och behövde en viss tid för att anpassa oss och växa in i serien. Vi fick tidigt lära oss att i den här serien blir man hårt straffad för individuella misstag. Resultatmässigt är jag klart nöjd med vad vi har presterat. Särskilt med tanke på att vi haft mycket skador och fått fylla på med juniorer från de egna leden.

Förra säsongen hade Borås sex ryska spelare i laget och fick en hel del kritik för det.

– Vi valde aktivt att inte förlänga avtalen med flera av dem. Däremot hade vi kontrakt redan med Vadim Berdnikov och Konstantin Barulin som vi fullföljde.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!