Vimmerby Hockey vidare till playoff 3

9.49 i förlängningen mot Troja avgjorde Måns Carlsson och tog Vimmerby Hockey till playoff 3 - och skickade Troja på semster efter VH-seger 2-1.

Vimmerby Hockey spelade 48 matcher. 22 i grundserien, 18 i Allettan och åtta i playoff. Det räckte nästan hela vägen till kvalserien.

Ishockey2019-03-08 21:46

Troja inledde matchen med tung press på VH-kassen och man såg direkt att de var i Vimmerby för att ta till alla medel för seger. Det blev en del fräna dueller i en intensiv förstaperiod. Som slutade mållös. Bästa lägena för Troja, men Tomas Rydén höll tätt. Mer Vimmerby Hockey i den andra perioden, där man fick till längre anfall och tryckte tillbaka Troja flera gånger. Dessutom fortsatte Rydén att storspela.

Efter 15.42 spräckte VH nollan i matchen. Efter anfall av Måns Carlsson och Pontus Johansson så lade Kevin Karlsson in pucken i mål. Hans första mål i VH-tröjan.

Även Hampus Harlestam hade läge att göra mål för VH, men Viktor Ragnewall stod i vägen.

Andra perioden gick till Vimmerby.

I den tredje perioden fick VH ett tidigt powerplay, men lyckades inte göra mål där. Minuterna gick och Troja tog tidig timeout efter nio minuter.

Mindre än två minuer kvar av matchen kom också kvitteringen genom Mikael Roslund. Förlängning väntade.

Och knappt tio minuter in i densamma avgjorde alltså Måns Carlsson.

Vimmerby - Troja

Målen: 1-0 (35.42) Kevin Karlsson (Måns Carlsson, 1-1 (58.25) Mikael Roslund, 2-1 (69.49) Måns Carlsson.