Vimmerby Hockey föll i genrepet mot Mariestad

Vimmerby Hockey förlorade tisdagkvällens genrep mot Mariestads BoIS med 1-2, trots mängder av lägen att göra mål.

Alexander Andersson gjorde Vimmerby Hockeys mål.

Alexander Andersson gjorde Vimmerby Hockeys mål.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2018-09-11 21:58

Vimmerby Hockey får lita till den gamla klyschan "ett dåligt genrep ger en bra premiär....". I bortamatchen mot Mariestad dominerade man spelet långa stunder och hade flertalet lägen att sätta fler puckar bakom hemmamålvakten, men det ville sig inte.

– Vi var inte tillräckligt desperata framför deras mål helt enkelt, när vi får chanserna, säger VH-tränaren Phil Horsky, som var irriterad över att det blev fler mål.

Mariestad tog ledningen i slutet av den första perioden i spel i numerärt överläge. Dessförrinnan hade VH haft flera bra lägen att ta ledningen, men kammade noll.

I mittperioden fortsatte VH att skapa chanser. Martin Pärna blev frispelad av Christian Blomqvist, men lyckades inte sätta pucken i mål. Men utdelningen kom till slut, när Alexander Andersson satte 1-1 i spel i powerplay.

Skulle det lossna för VH nu? Svaret blev nej.

VH drog på sig utvisningar och Mariestad fick spela i nytt numerärt överläge, och då blev det nytt hemmamål fram till 2-1.

– Vi drar på oss dumma utvisningar även i den här matchen, och det håller inte, säger Phil Horsky kritiskt.

Det resultat skulle visa sig stå matchen ut. VH hade flertalet lägen till att kvittera. Man spelade powerplay i slutet av matchen. Men utdelningen kom aldrig.

– Vi är mycket bättre än Mariestad, men vi måste ha högre desperation framför målet. Vi kastar bort chanserna helt enkelt, säger Horsky.

På söndag är det seriepremiär hemma mot HC Dalen och då vill Horsky se en annan desperation framåt.

– Jag kommer att ta ut de spelare som vill gör mål på söndag, säger han.

Han har också utsett årets kaptener. Jakob Karlsson är fortsatt lagkapten, och assisteras av Mattias Wigley, Pelle Ström och Oskar Carlsson.

2 – 1 (1-0, 1-1, 0-0)

Mariestads BoIS - Vimmerby Hockey Träningsmatch Målskytt Vimmerby: Alexander Andersson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om