Vimmerby föll tungt i derbyt

Vimmerby Hockey förlorade det stekheta derbyt borta Tranås AIF med 4–2. I en match med mycket känslor räckte VH inte till och inte nog med det skadade sig två spelare.

Sebastian Åkesson blev målskytt för VH.

ishockey2019-01-25 21:09

Tranås kom ut stenhårt i det heta derbyt tryckte och Vimmerby hängde inte med alls inledningsvis. Det kändes som en tidsfråga innan första målet skulle komma och 2:38 in i matchen kom det. Den förre Vimmerbyspelaren, Kristoffer Backman, var målskytt när han styrde in Robin Johanssons skott från blå. Otagbart för VH-målvakten Tomas Rydén.

Därefter fortsatte TAIF trycka på – men istället kom ett kvitteringsmål från ingenstans. Efter fint förarbete från Mattias Wigley och Pontus Näsén kunde Ludvig Jardeskog panga i målet som betydde 1–1. Likaläget stod sig första perioden ut.

I den andra perioden kom det återigen ut ett riktigt taggat hemmalag och den här gången dröjde det bara 38 sekunder innan laget nätade i powerplay. Riktig mardrömsstart för VH och det skulle bli värre när också 3–1 kom 27:22. Nej, Vimmerby hade inte alls någon vidare andraperiod och nu krävdes en rejäl uppryckning sista 20 för att laget skulle kunna komma tillbaka i matchen.

Känslan var att Vimmerby vägde alldeles för lätt i derbyt. Tranås var flera gånger nära att utöka ledningen i tredje, men istället kom en oväntad reducering från VH. Sebastian Åkesson hittade nätet och nu väntade några nervfyllda sista minuter. Men det räckte inte utan Tranås vann till slut med 4–2 efter mål i tom kasse. Det var en derbyförlust som sved extra mycket för Vimmerby. Pontus Johansson blev armbågtacklad i den första perioden och enligt uppgifter drabbades han av hjärnskakning. Även Henri Fomin haltade ut i den andra perioden med en befarad skada.