Vilken vändning, Vimmerby

Snacka om toppmöte och en match med olika ansikten. Troja dominerade fullständigt i första, VH tog över helt i andra – och ja... till slut stod Vimmerby som segrare efter 4–3–seger.

Oliver Kempainen satte påpassligt 3–2-målet för Vimmerby

Ishockey2018-10-17 21:11

Prestigemöte och toppmöte på samma gång. Då fick Vimmerby en mardrömsstart i Ljungby Arena. Adam Byström Johansson slog in en retur efter att Tomas Rydén olyckligt tappat pucken. 1–0 redan efter 36 sekunders spel. Det var lite signifikativt för perioden i stort. Troja, med fem raka triumfer i ryggen, körde mer eller mindre över VH första 20 minuterna. Vimmerby hängde inte med vare sig i tempot eller fysiken. Ett aggressivt och skridskostarkt Troja tog sig med hög fart enkelt in i anfallszon – gång på gång. 2–0 kom också logiskt genom Hampus Andreen. Hemmalaget var närmare 3–0 efter första perioden, än VH var 2–1.

Men matchen kom att förändras – och det rejält.

Vimmerby fick en utmärkt start på andra akten då Måns Carlsson vispade in reduceringen. Kvitteringen skulle komma kort senare – och även det i powerplay. Talangfulle backen Alexander Andersson sköt ett inte alltför märkvärdigt skott, men Anton Svensson höll inte tätt vid första stolpen. Pucken slank in och VH var ifatt. Det hade knappast någon trott efter den inledande perioden. Ännu bättre skulle det bli då Oliver Kempainen utnyttjade ett misstag i Troja och satte 2–3.

Bara minuter senare stänkte Jonatan Nielsen in 3–3 från blålinjen. Det var inte slut på målfabrikationen där. Pontus Johansson gav nämligen Vimmerby ledningen igen, då han från nära håll snärtade in 3–4 efter ett härligt pass från Martin Pärna. Det var gästernas tredje fullträff i numerärt överläge.

Trojakaptenen Daniel Karlsson var besviken i periodpausen:

– Vi har inte Inte samma fart som i första peroden, tar felbeslut och drar på oss onödiga utvisningar. Vi släpper flera mål i boxplay.

VH var ytterst nära att göra 5–3 i inledningen av den tredje perioden. Pontus Johansson träffade nersidan av ribban och Hampus Harlestam var också nära. Troja hade svårt att komma till heta lägen och hade inte alls samma fart som i första. Vimmerby kontrollerade matchen på ett strålande sätt och kunde faktiskt ganska enkelt städa av sista perioden. Visst, det osade katt i slutet när Troja plockade sin målvakt av isen och spelade med sex utespelare, men då visade Tomas Rydén vilken duktig målvakt han är.

I Vimmerby förtjänar alla beröm för insatsen i andra och tredje perioden.

Troja-Vimmerby: 3–4 (2–0), 1–4, 0–0)

Första perioden: 1–0 (0.36) Adam Byström Johansson, 2–0 (10.19) Hampus Andreen.

Andra perioden: 2–1 (22.32) Måns Carlsson (Pontus Näsén, Robin Höglund), spel 5/4, 2–2 (25.46) Alexander Andersson, spel 5/4, 2–3 (28.27) Oliver Kempainen, 3–3 (30.38) Jonatan Nielsen, 3–4 (35.22) Pontus Johansson (Martin Pärna, Måns Carlsson)

Skott: 41–27.

Publik: 1513

Phil Horsky var inte nöjd efter första perioden. Men VH-tränaren skulle bli betydligt gladare...