Karlskrona avgjorde i dramatisk förlängning

Puh, vilket drama det blev i NKT Arena i Karlskrona. Vimmerby var ytterst nära att avgöra och gå till semifinal, men så blev det inte. KHK vann i förlängningen: "En enorm lycka nu", sa den unge matchvinnaren Ludvig Markman efter sitt 3–2-mål.

Karlskrona tog hem segern och allt kommer nu avgöras på lördag.

Ishockey2022-03-25 22:34

Tungt, jobbigt, surt... ja, Vimmerbys hockeylirare tvingades konstatera att de förlorade – trots en riktigt bra spelmässig insats. Sett över hela matchen var VH det bättre laget. Och hade också de bästa chanserna.

Det hjälpte föga. Karlskrona blev ändå vinnare och tvingade därmed fram en direkt avgörande match lördag eftermiddag.

– Vad ska jag säga... vi gör det bra och ska nog vinna den här matchen, säger Vimmerbytränaren Staffan Lundh.

Han var till synes mycket samlad efter det snöpliga nederlaget.

– Det är väldigt små marginaler som avgör, tillägger han.

Jo, det avgörande målet kom lite från ingenstans. KHK vann en tekning efter en som Lundh beskriver det som olycklig icing i momentet innan.

Pucken gick till 18-årige Ludvig Markman, som satsade allt på ett kort – i snäv vinkel i vänsterposition.

– Jag chansade och hittade en liten lucka i första krysset. Pucken gick in och ja... det känns helt fantastiskt.

Han är inte van vid att iklädda sig rollen som matchhjälte.

– Nej, knappast. Det här var nog det skönaste mål jag gjort, sa han lyckligt.

Om vi backar bandet så tog VH ledningen i matchen genom Lucas Jidenius. Alexander Heiver kvitterade innan första perioden var över. I mittperioden satte Jacob Grönhagen 2–1. VH fick till en kvittering till 2–2 genom Jidenius, igen.

Matchen till förlängning.

Det mesta talade för Vimmerby i det läget, men Markman ville annorlunda.

– Nu är det fördel oss. Det kändes som att Vimmerby trodde det var klart, men nu ska vi ta det här.

Lundh:

– Det är bara för oss att ladda om inför morgondagen. Det gäller att vi äter bra och hämtar ny energi. Känslan är att vi har en mycket bra chans att vinna. Jag tycker att vi känns piggare än dem och att vi är det bättre laget.

VH kommer nog att få klara sig utan forwarden Hugo Ollila, som utgick fotskadad.

Karlskrona-Vimmerby: 3-2

Första perioden: 0–1 (03.20) Lucas Jidenius (Tatu Kokkola, Christian Lindberg), spel 5/4, 1–1 (14.49) Alexander Heiver, spel 5/4.

Andra perioden: 2–1 (25.08) Jacob Grönhagen.

Tredje perioden: 2–2 (52.02) Lucas Jidenius (Tim Lindfors, Pelle Ström), spel 5/4.

Förlängning: 3–2 (66.17) Ludvig Markman

Skotten: 20–29

Här har precis Lucas Jidenius gjort 1-0 för VH framför segerrusiga VH-fans, men det räckte inte för seger.