Dottern Malva är Dahls största supporter: "Extra skönt"

När segerjublet lagt sig gled Simon Dahl runt med dottern Malva i famnen ute på isen. "Det är extra skönt att få njuta av segern tillsammans med henne", sa Dahl som gjorde fyra av målen när Virserum slog Skärblacka och förlängde säsongen med ett kvalspel.

Simon Dahl gjorde fyra av målen när Virserum säkrade seriesegern och får chansen att spela play off.

Simon Dahl gjorde fyra av målen när Virserum säkrade seriesegern och får chansen att spela play off.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-02-25 20:16

Det var långt ifrån självklart att Simon Dahl skulle spela någon hockey den här säsongen. Förra året lade han skridskorna på hyllan efter att ha varit med och fört upp Åseda i Division 2. Men suget efter hockeyn kom tillbaka och i november började han träna med Virserum igen.

En fortsättningserie senare med 23 mål som facit från hans klubba på tio matcher så stor det klart att säsongen fortsätter. 

– Det är så skönt att vi fixade det här och får chansen att spela vidare. Det är nu i kvaltider som hockeyn är som roligast. Det är därför man spelar, säger Dahl efter att ha gjort fyra av Virserums mål i 8-4-segern mot Skärblacka.

Segern satt längre inne än vad siffrorna säger.

– Ja, Skärblacka bjöd upp till kamp. Det var egentligen först när vi fick in 6-3 halvvägs in i tredje som jag kände att det var klart.

Vilket motståndet blir i playoffmatchen som väntar på torsdag är inte klart i skrivande stund. Men Dahl ser fram emot fortsättningen.

– Absolut. Det var skönt att vi fick en riktig utmaning mot Skärblacka ikväll. Det är varken roligt eller givande att vinna tvåsiffrigt i serielunken. Nu blir det tuffare, men vi har ett vasst lag som kan hävda sig väl.

Målen VSGF:

1-0 Martin Holmstrand, 2-0 Simon Dahl, 3-1 Simon Dahl, 4-2 Pierre Gustavsson, 5-3 Pierre Gustavsson, 6-3 Pierre Gustavsson, 7-3 Simon Dahl, 8-4 Simon Dahl.

Simon Dahl fick njuta av segern tillsammans med dottern Malva.
Simon Dahl fick njuta av segern tillsammans med dottern Malva.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!