Viktig detalj som avgjorde: "Gick ner oss i powerplay"

Nybro Vikings var favorit. Och de höll för trycket i första semin mot Vimmerby, men de fick jobba hårt för segern (3–0). "Det är jämnt, 50/50, men tyvärr tar vi inte tillvara på våra chanser", säger VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Det bjöds på dueller och tuffa tag när Nybro och Vimmerby gjorde upp i den första semin.

Det bjöds på dueller och tuffa tag när Nybro och Vimmerby gjorde upp i den första semin.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2023-03-18 19:50

Med ett sylvasst självförtroende tog sig Sylvegårds manskap sig an Nybro i ett kokande Liljas Arena. Det var inget snack. VH ville hålla i taktpinnen direkt, trots bortais, och gjorde det också. Vimmerby var det klart bättre laget första 20 minuterna. Något som skottstatistiken till viss del ger en vink om. Den vann VH med 8–2!

Men...spelövertaget resulterade inte i nätrassel. 

– Vi skapar ett par bra lägen, men vi gör inte mål. Tyvärr är vi inte effektiva när vi får chanserna, säger en samlad Hampus Sylvegård, kort efter att matchen tagit slut. 

Han var också nöjd med agerandet i mittperioden, tills VH fick sitt första och enda powerplay... 

– Jag vet inte riktigt vad som händer, men vi går ner oss där och tappar i tempo. Då höjer sig Nybro och sen gör de mål kort efter på sitt numerära överläge. 

undefined
Den stora Nybroklacken fick fira en skön seger.

I tredje perioden var Nybro bättre till en början, men sen lyfte sig VH igen och jämnade ut spelet. När så Nikolai Skladnichenko satte 2–0 med mycket trafik framför Vimmerbys duktige målvakt Robin Christoffersson, blev uppförsbacken för stor. Fysiskt starka Nybro spelade smart och kontrollerat perioden ut, trots att VH hade ett par vassa reduceringslägen. 

– Vi släpper ett mål i powerplay, i ett i fem mot fem och ett i öppen kasse. Det är inte så mycket att säga om. På det stora hela gör vi det ändå bra. 

Vad vill du se i returen på söndag?

– Att vi attackerar mer och att vi vågar ta den obekväma vägen. Sen måste vi fortsätta spela vårt spel och vi gör det bra i egen zon. Självklart måste vi också sätta våra lägen. Nu är det bara fokusera på nästa match. Det är bara 24 timmar dit. 

Förlusten var den första på mycket länge under ordinarie tid för Vimmerby Hockey. Senast laget föll var mot Köping (2–1) 18 januari. 

– Det är tråkigt att den trenden bröts, men så är det, säger Hampus Sylvegård. 

Nybro-VH: 3-0

Målen: 1–0 (35.30) Eero Savilahti, spel 5/4, 2–0 (44.53) Nikolai Skladnichenko, 3–0 (59.50) Juho Liuksala (öppen kasse). 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!