VIK:s succéman uppges lämna för SHL

Hockeyallsvenskans hittills bästa målvakt den här säsongen heter Daniel Marmenlind och spelar i Västerviks IK. På tisdagen kom uppgifter som gör gällande att han är förlorad för klubben.

Foto: Jesper Zerman

Ishockey2021-01-26 11:29

Det är Malmöbaserade Expressen-skribenten MrMadhawk, vanligtvis välunderrättad i övergångsfrågor, som skriver att Marmenlind skrivit på ett tvåårs-avtal med Malmö Redhawks.

"Kvällsposten kan avslöja att han är överens med Malmö Redhawks om ett tvåårskontrakt. Redan under säsongen har han varit aktuell för Malmö. De första signalerna om Malmöintresse fanns redan i december. Men då blev det inget.
Nu har Malmö istället säkrat upp Marmenlind för säsongen 2021/2022 och 2022/2023. Sedan ett tag tillbaka ska avtalet vara signat och klart. Men det hela kommer sedvanligt att gå ut först efter att de bägge klubbarna spelat klart för säsongen, och det är ett rent SHL-avtal som är skrivet", skriver han.

Han skriver också att flera SHL-klubbar ska vara intresserade av att sätta upp Marmenlind som "namngiven trea", som det heter. Då dubbelregistreras spelaren så att han kan hoppa in vid skadekris men fortfarande, i första hand, stå i mål för Västervik.

"Vad som händer denna säsongen med Marmenlind är fortfarande oklart. Än så länge har han avtal med Västervik. Men flera SHL-klubbar är intresserade av att sätta upp honom som namngiven trea. Det beslutet kommer dock ligga helt i händerna på Västervik som har avtal med honom säsongen ut", skriver MrMadhawk.

Huvudpersonen själv vill inte uttala sig nämnvärt i frågan.

– Tråkigt, jag vet, men jag kan inte kommentera något om något lag.

Hur långt fram tänker du?

– Nu går vi in i den tiden då lag börjar höra sig för men just nu försöker jag bara fokusera på att spela, det är långt kvar på säsongen. Min agent håller det mesta för sig själv så jag kan fokusera på nästa match, säger Marmenlind, som värvades till VIK från division Visby Roma i division 1 inför säsongen.

VIK:s huvudtränare Mattias Karlin säger att VIK, för att kunna släppa någon under säsong, i så fall först måste få in spelare.

– Det är inte vår grundplan att släppa någon. Först och främst har vi en verksamhet och vi vill hamna så högt upp som möjligt. Sen är det många bitar, som ekonomi, som spelar in också. Men vi måste ha ett lag och som det är idag är vi för få spelare. Ska vi då släppa spelare vet vi att vi måste hitta andra som fyller dom luckorna. Vi har ingen plan på att någon ska släppas men absolut, kommer en klubb med tio miljoner så släpper vi, ler Karlin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!