VIK uppges värva back från rivalen

En ung back påstås vara klar för Västerviks IK till nästa säsong.

Martin Fransson uppges vara klar för VIK till den kommande säsongen.

Martin Fransson uppges vara klar för VIK till den kommande säsongen.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2021-05-27 16:16

Tittar man på hur VIK:s trupp ser ut i dagsläget är backsidan tom. Så illa är det inte, egentligen, då Erik Gustafsson har skrivit på och man har dessutom värvat Hugo Gabrielsson från Frölunda. Det har Sporten berättat om tidigare. Dessa spelare kommer, likt många andra, att presenteras senare under sommaren, närmare lagets återsamling.

Under torsdagen kom uppgifter från Sportexpressens MrMadhawk, där han påstår att VIK har gjort klart med sin tredje försvarsspelare. Spelaren heter Martin Fransson och värvas från nyligen uppflyttade Troja/Ljungby.

"Västervik har gjort klart med backen Martin Fransson, hör jag. Den 22-årige backen, som var med och tog Troja-Ljungby upp till hockeyallsvenskan, följer inte med. Han kommer i stället spela för Västervik. Det hela lär presenteras senare i sommar, då det inte handlar om ett tolvmånaderskontrakt", skriver MrMadhawk.

Fransson, fyller 23 i oktober, är ursprungligen från Lenhovda och är en rejäl pjäs. Han mäter, enligt Eliteprospects siffror, 196 centimeter och väger 88 kilo. Han har spenderat sina tre seniorsäsonger i Hockeyettan, de två senaste i Troja/Ljungby. Den gångna säsongen stod han för 2 mål och 17 assist på 51 matcher när Troja, under förre VIK-tränaren Roger Forsbergs ledning, alltså gick hela vägen upp till Hockeyallsvenskan. Fransson skjuter åt vänster.

Sporten har under torsdagen varit i kontakt med VIK:s sportchef Emil Georgsson, som inte vill kommentera Sportexpressens uppgifter.

VIK uppges värva från Troja/Ljungby.
VIK uppges värva från Troja/Ljungby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!