VIK skriver kontrakt med målvakt

Västerviks IK fyller på truppen till nästa säsong. "En spännande målvakt som utvecklats bra", säger sportchefen Emil Georgsson.

Daniel Marmenlind stod för ett starkt intryck under sina fyra matcher i VIK-tröjan och får nytt förtroende till nästa säsong.

Daniel Marmenlind stod för ett starkt intryck under sina fyra matcher i VIK-tröjan och får nytt förtroende till nästa säsong.

Foto: Ilkka Ranta/Frilansfotograferna

Ishockey2020-03-16 14:22

Sen tidigare är det klart att 25-årige målvakten Samuel Ward spelar vidare i VIK, trots sin nuvarande skada. Nu får han sällskap av 22-årige Daniel Marmenlind som lånades in från Visby/Roma i fyra matcher den här säsongen. Under dessa matcher räddade han 94,5 procent av skotten och blev snabbt en publikfavorit efter att ha stängt igen mot Modo och hjälpt VIK ta en stark bortaseger med 1–4 i sitt första framträdande för klubben.

Marmenlind har Arlanda HC som moderklubb och har spelat juniorhockey i både Örebro och Djurgården. Han har även representerat Vita Hästen i Hockeyallsvenskan och Skövde och Lindlöven i Hockeyettan, samt Sverige i diverse ungdomslandslag med ett U18-VM 2014/2015 som främsta merit.

"Daniel gjorde det riktigt bra när han var hos oss på lån i december. Han är en spännande målvakt som utvecklats bra i Visby ett par år och som vi tror är redo för att bli en allsvensk målvakt på riktigt. Det känns skönt att ha målvaktsparet klart så här pass tidigt. Samuel och Daniel är två talangfulla målvakter som kommer kunna fightas bra om förstaspaden", säger VIK:s sportchef Emil Georgsson i ett pressmeddelande.

Detta innebär att VIK-produkten Adam Åhman inte får något fortsatt kontrakt.

– Nej, mitt läge är oförändrat. Jag har inte hört något från vare sig VIK eller några andra klubbar, säger Åhman till Sporten.

Därmed har VIK fyra spelare kontrakterade till nästa säsong: Victor Öhman, Jacob Bjerselius, Samuel Ward och Daniel Marmenlind.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!