VIK öppnar för NHL-förstärkning

Spelartruppen börjar fyllas på och vakanserna i VIK-truppen är numera ganska få. Och det kan bli meriterade namn som tar de sista platserna.

Västerviks IK öppnar dörren för eventuella förstärkningar från NHL i inledningen av säsongen.

Västerviks IK öppnar dörren för eventuella förstärkningar från NHL i inledningen av säsongen.

Foto: Magnus Media

Ishockey2020-08-24 18:45

Flera allsvenska klubbar har gjort klart med spelare som tillhör NHL-organisationer, som ska inleda säsongen i Sverige, då träningslägren och säsongerna i Nordamerika drar igång först i november. Då kan de alltså spela en dryg månad i Sverige innan de flyger över till sina ordinarie klubbadresser. Jesper Lindgren ska spela i Modo, Gustav Lindström i Almtuna och Axel Andersson i Södertälje, för att nämna några. Västerviks IK:s sportchef Emil Georgsson öppnar upp för att VIK kan göra något liknande.

– Vi är inte omöjliga inför det men först och främst måste vi få en klar prisbild men av vad jag har hört så handlar det inte om några jättestora kostnader. Men vi stänger absolut inga dörrar.

Hur dyrt kan det bli?

– Det beror lite på. Vi håller på och undersöker det, men oavsett så är det, med vår budget, något som det krävs extern finansiering för att ro iland. Spelaren ska ju ha ersättning också men det får man ju förhandla om. Samtidigt med publikbegränsningen så tappar man kanske lite effekten av en sån värvning, som vanligtvis hade dragit lite mer publik.

Oskar Pettersson, Simon Krekula, Gustav Nielsen, Erik Gustafsson och Viktor Liljegren har presenterats under kort tid. Den sistnämnda är en spelare Georgsson har kikat på en längre tid.

– Jag gillar hans spelstil som tusan och tror han kan passa bra hos oss. Bevisligen kan han göra poäng och kanske främst mål.

Men ännu ingen Oskar Drugge.

– Nej, inte ännu. Men situationen med Drugge ser positiv ut och vi hoppas kunna lösa det inom kort.

Vad har du för bild av lagbygget hittills?

– Det känns som ett hårt arbetande lag än så länge, vilket vi har strävat efter. Vi har velat ha in bra karaktärer och det känns som att det här laget kommer stå sig bra mot de två tidigare lag jag har varit med och satt ihop. Men det är hård konkurrens i ligan i år och även om vårt lag är bättre än innan kanske glappet uppåt har ökat då de större klubbarna har rustat ordentligt.

Ja, Björklöven ser vassa ut.

– Precis. Man trodde kanske inte att Löven kunde se starkare ut. Modo blir nog också riktigt bra trots att de tappat många av de ledande spelarna.

Är du överraskad av den här kapprustningen?

– Klubben hade en prognos om att alla lag skulle behöva sänka sina budgetar. Jag kan inte svara för om de har gjort det eller inte men känslan är att trupperna inte är billigare om man säger så.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!