VIK-målvakten skadad och ersätts av talangen

Skadan som VIK-målvakten Adam Vay ådrog sig mot Mora förra fredagen visade sig vara allvarlig. I hans frånvaro lånar VIK hem en egen produkt.

Adam Åhman.

Adam Åhman.

Foto: FREDRIK KARLSSON

Ishockey2019-12-06 15:27

I situationen där Vay blev på-åkt av en Mora-spelare visade sig bli kostsam för målvakten. Han kommer att missa återstoden av den allsvenska säsongen.

"Operation kommer att krävas, men det kommer att dröja tid innan det kan bli aktuellt.", skriver VIK i ett pressmeddelande.

Då Samuel Ward också är skadad (och ersatt av Visby/Romas Daniel Marmenlind) behöver Västerviks IK agera på målvaktsmarknaden och redan på söndag ansluter 20-årige västerviksfostrade HV71-målvakten Adam Åhman för ett lån på en vecka. Åhman har inlett säsongen med rehabilitering efter höftoperation, men är nu helt friskskriven. Han spelar säsongens första match på lördagen med HV71:s juniorer och ansluter därefter till VIK:s trupp och bör vara redo för laguttagning måndag kväll när Södertälje gästar Plivit Arena.

VIK:s sportchef Emil Georgsson kommenterar målvaktssituationen:

– Vi har fått beskedet om att Ádám Vays säsong är över, vilket är väldigt tråkigt. Därför är vi glada att vi har fått chansen att låna in Adam under nästa vecka. Det är så klart extra kul att få hem just Adam som är en egen produkt och det är bra för Adam att få matcher hos oss efter hans skada. Det blir en win win på alla sätt och vis.

Skulle det bli spel för Adam Åhman under veckan innebär det a-lagsdebut i moderklubben Västerviks IK, en förening han lämnade som femtonåring 2015 redan året innan Västervik gick upp i HockeyAllsvenskan.

Adam Vay.
Adam Vay.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!