VIK har gjort klart med en målvakt

Under fredagen presenterades en spelare till nästa säsong. "Vi är glada att bygga in honom som en av två målvakter", säger VIK:s sportchef Emil Georgsson.

Målvakten Samuel Ward förlänger sitt kontrakt med Västerviks IK över ytterligare en säsong.

Målvakten Samuel Ward förlänger sitt kontrakt med Västerviks IK över ytterligare en säsong.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2020-02-21 11:33

25-årige Samuel Ward inledde nuvarande säsong riktigt starkt och var i allra högsta grad bidragande till VIK:s poängskörd under hösten. I slutet av november blev han dock skadad och har inte kunnat spela efter det. Men nu är det klart att det kommer att bli fler matcher i VIK-tröjan då målvakten har skrivit på för ytterligare en säsong med klubben.

"Samuel gjorde en riktigt bra höst och gav verkligen laget en chans att vinna varje kväll. En lugn och väl skolad målvakt. Vi är glada att kunna bygga in honom i nästa års lagbygge som en av två målvakter", säger sportchefen Emil Georgsson i ett pressmeddelande från Västerviks IK.

Hittills har det blivit 16 matcher i VIK där han har haft en räddningsprocent på 92,59 och 2,15 insläppta mål i snitt per match. 19 poäng spelades in för VIK under de 16 matcherna som Samuel Ward vaktade målet och en nolla hölls borta mot Västerås.

Tidigare har 183 centimeter långe Samuel Ward representerat moderklubben Nyköping, Luleå HF, Asplöven och norska Sparta Sarpsborg där han spelade innan han kom till VIK. Han har dessutom burit landslagströjan i diverse ungdomslandskamper.

Fokus nu är att fortsätta att rehabilitera sin skada och komma redo till nästa säsong.

Därmed har Västerviks IK tre kontrakterade spelare till nästa säsong; forwarden Victor Öhman, centern Jacob Bjerselius och målvakten Samuel Ward.

Karta: Plivit Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!