VIK föll i första ronden mot SSK

VIK gjorde en hel del bra saker. Men när krutröken hade lagt sig i Scaniarinken stod Västerviks IK som förlorare med 2–4 när kvartsfinalen mot Södertälje inleddes.

VIK föll i första kvartsfinalmatchen i Scaniarinken.

Ishockey2021-03-23 21:18

Först till tre segrar är vad som gäller i kvartsfinalen mellan tabellfyran Södertälje och tabellfemman VIK. Det finns gott om spåkulor som pekar mot att det kommer att krävas en femte och avgörande match för att vaska fram ett semifinallag av dessa två.

Match ett fick ingen att ändra den ståndpunkten.

Det var hård kamp, fina mål – och så där lagom grinigt.

Det var Södertälje som tog ledningen i matchen och behöll den första perioden ut. I mittenakten vände dock VIK på steken genom Oskar Drugge (höstlöv) och Ryan Gropp (distinkt som få).

Men något målmässigt kommando inför tredje perioden fick inte Mattias Karlin och hans mannar. Södertälje, som hade bra stäm i sitt power play, utnyttjade en inte helt smart utvisning som Alexander Anderberg tog.

Spelmässigt hade VIK hittat något bra att bära med sig till när matchen skulle avgöras.

Skulle det räcka ända fram till att sno med sig en viktig bortaseger?

Det såg marigt ut SSK satte dit 3–2 när knappt fem minuter var spelade bakom Daniel Marmenlind. Det målet gav energi till hemmalaget som hade bud på mer innan ett powerbreak kom och gav VIK möjlighet att hämta andan lite.

Tiden var inte på VIK:s sida som försökte, men hade svårt att skapa något större tryck mot SSK i jakten på en kvittering. Mattias Karlin gick ner på folk och gjorde vad han kunde.

Då fick Ryan Gropp sätta sig på botbänken när drygt en minut återstod av matchen och helt plötsligt såg det jättemörkt ut på VIK-horisonten.

VIK plockade ut målvakten och spelade med fem utespelare utan målvakt. En desperat åtgärd i ett desperat läge och helt rätt så klart.

SSK kunde då fastställa slutresultatet till 4–2 i tom kasse genom Lucas Carlsson.

1–0 i matcher till Södertälje.

På torsdag möts lagen igen i Scaniarinken.

Det här är långt ifrån över.

SSK–VIK

Första perioden: 1–0, 14.37, Albert Sjöberg (Christopher Bengtsson, Lucas Nordsäter).

Andra perioden: 1–1, 1.36, Oskar Drugge (Ryan Gropp), 1–2, 5.22, Ryan Gropp (Zach Budish, Michael Kapla), spel 5 mot 4, 2–2, 13.00, Rasmus Kahilainen (Christopher Bengtsson, Erik Ullman), spel 5 mot 4.

Tredje perioden: 2–3, 4.52, Christopher Bengtsson (Andreas Hjelm, Anton Blomberg), 2–5, 19.48, Lucas Carlsson, mål i tom kasse.

Skott: 28–30.

Utvisningar: SSK: 3x2 minuter, VIK. 5x2 minuter.

VIK gick segrande ur duellen i Scaniarinken.
Karta: Scaniarinken